Suomalaisen päivä 2.2.2019

Kuva: Tuukka Lindholm
Pidä päiväkirjaa helmikuun ensimmäisestä lauantaista!

Kerro, mitä lauantaina 2.2.2019 tapahtui, keitä tapasit, mitä ajattelit ja miltä tuntui. Mikä jäi harmittamaan, mitä toivoit, mitä odotit? Mitä haluat muistaa päivästä myöhemmin tai kertoa siitä muille? Tapahtuiko lopulta mitään ja mitä ihan tavallisesta päivästä jää jäljelle?

Järjestämme nyt kolmatta kertaa valtakunnallisen Suomalaisen päivä -kirjoitustapahtuman, jossa pyydämme sinua pitämään päiväkirjaa yhdestä päivästäsi.

Helmikuun 2. päivänä 1999 noin 23 000 suomalaista kirjoitti päivästään. Toinen Suomalaisen päivä -keruu oli maanantaina 2.2.2009, josta saimme päiväkirjoja noin 11 600 kappaletta. Nämä aineistot ovat SKS:n arkistossa niin tutkijoiden kuin muidenkin aiheesta kiinnostuneiden luettavissa.

Lähetä päiväkirjasi helmikuun 2019 loppuun mennessä. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja. Tiedotamme tuloksista kevään 2019 aikana.

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura yhteistyössä Sanomalehtien Liiton kanssa.

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

Vastausohjeet

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Otamme vastaan myös valokuvia.

Tutustu SKS:n arkiston keruuohjeisiin.

Lähetä päiväkirjasi 28.2.2019 mennessä

  • alla olevalla lomakkeella tai
  • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Suomalaisen päivä” tai
  • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään tunnus ”Suomalaisen päivä”.

Jos lähetät vastauksen postitse tai liitetiedostona, kirjoita vastaukseesi nimesi tai nimimerkki, yhteystiedot, syntymäaika, ammatti ja lopuksi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon. Ks. tarkemmat tiedot alla.

Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.
Taustatiedot ovat tärkeitä aineistojen tutkimuskäytölle. Tällä lomakkeella antamasi taustatiedot yhdistetään vastaukseesi. Nimeä ja yhteystietoja kysymme vastaajien palkitsemista sekä mahdollisia lupatiedusteluja varten. Tekstin julkaiseminen tai käyttö esityksissä on mahdollista vain tekijän luvalla. Voit antaa luvan myös yhteystietojesi arkistointiin pysyvästi.

TAUSTATIEDOT
SKS käsittelee keruuaineistoon liittyviä henkilötietoja yleishyödyllisessä arkistointitarkoituksessa henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön sallimassa laajuudessa. Selvyyden vuoksi todetaan, että keruuaineistoon ja sen luettelointitietoihin liittyvät henkilötiedot voidaan asettaa käytettäväksi henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön sallimassa laajuudessa.

SKS rekisterinpitäjänä ylläpitää rekisteriä vastaajien yhteystiedoista myöhempiä, esimerkiksi tekijänoikeuksien tai käyttörajoitusten valvontaan liittyviä yhteydenottoja ja tutkimustarkoituksia varten ja noudattaa tähän liittyen omia henkilötietojen käsittelyä koskevia käytäntöjään.
NIMI JA YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä: www.finlit.fi/tietosuoja