Kansanlääkintä
Kansanlääkintäkortisto sisältää runsaat 100 000 kopiokorttia ihmisten ja eläinten tauti- ja sairauskuvauksia, parannuskeinoja, kertomuksia parantajista, loitsuja, uskomuksia sekä tautien ja lääkkeiden nimityksiä. Kopiointi ulottuu vuoteen 1955 asti, joten kortistosta puuttuvat tätä uudemmat kansanlääkinnän keruukilpailut ja kyselyt, mm. Farmos (1961), Medica (1964) ja Kansanlääkintä (1978).
Kortisto on järjestetty asiasanoittain aakkosjärjestykseen. Asiasanat ovat pääasiassa tautien nimityksiä, mutta mukana on myös ihmisen anatomiaan ja elintoimintoihin liittyviä termejä. Asiasanan Kansanparantajia kohdalla on nimen mukaan aakkostettuna nimeltä mainittuihin parantajiin, unennäkijöihin, verensulkijoihin ym. liittyvää tietoutta. Kortiston alussa on viitehakemisto (2 laatikkoa) asiasanoista, jotka on sijoitettu toisen sanan yhteyteen kortistossa. Eri asiasanat ja toisinaan niiden alaryhmätkin on erotettu välikortein. Kortisto sisältää myös viittauksia muualle kortistoon.
Ks. myös seuraavat kortistot: Kalevalamittaiset runot (SKVR-sivustolla); uskomustarinat (D tietäjät, noidat, Q tautidemonit); kansanusko (I D tietäjät, noidat, Q tautidemonit, II 11 karjataudit, III ihmisen elämänvaiheet); Kansatieteellinen aineisto (VIII d parannustavat, taiat, uskomukset).