Keruualoite

Muistitietokirjoittaminen on menneen muistelua, nykyisyyden kokemusten ja ajatusten kuvaamista sekä tulevaisuuden odotuksista kertomista. Menneen lisäksi tärkeää on tallentaa ajankohtaisia tai parhaillaan muutoksessa olevia ilmiöitä.

Järjestämme vuosittain toistakymmentä kilpa- ja muistitietokeruuta. Jokainen keruu tuottaa arvokasta tietoa siitä, mitä tämän päivän ihmiset ajattelevat aikamme ilmiöistä tai miten he muistavat ja tulkitsevat menneisyyden tapahtumia.

SKS järjestää keruita sekä itsenäisesti että yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Yhteistyönä järjestettävät keruut saavat usein alkunsa aloitteesta, jonka voi tehdä esimerkiksi yhteisö, tutkimushanke tai yksittäinen henkilö. Myös sinä voit ottaa yhteyttä meihin ja ehdottaa mielestäsi tärkeää keruuaihetta.

Aloitteita otamme vastaan koko ajan. Käsittelemme saapuneita aloitteita ja suunnittelemme keruiden aikataulua muutaman kerran vuodessa. Suunnittelemme keruutoimintaa yleensä vähintään vuodeksi eteenpäin, joten erityisesti tutkimushankkeissa yhteyttä kannattaa ottaa hyvissä ajoin.