Karavaanari – kaikkien kaveri!

Karavaanareita. Kuva: Helga Tahvanainen
Kuva: Helga Tahvanainen
Muistitietokeruu 1.5.2020–30.10.2020

Keväällä karavaanarin matkainto herää: suunnitellaan lomareissuja, tutkitaan leirintäalueopasta, huolletaan ja siivotaan vaunu. Jotkut reissaavat myös talvisin.

Keräämme nyt muistoja karavaanarielämästä. Kerro omasi! Kirjoittamisen apuna voit käyttää seuraavia kysymyksiä:

 • Kuinka liityit karavaanareihin? Miksi?
 • Oletko aktiivijäsen? Kerro toiminnastasi ja oman alueesi karavaanaritoiminnasta yleensä. Oletko toiminut leirintäalueisäntänä tai -emäntänä? Millaisia muistoja siihen liittyy? Toimitko aktiivisesti karavaanareissa myös matkustamisen ohella? Miten? Oletko joskus ollut mukana, mutta sitten luopunut karavaanarielämästä? Miksi?
 • Matkusteletko vain kesäisin vai ympäri vuoden? Millaista varustautumista talvimatkailu edellyttää?
 • Matkustatko vain kotimaassa vai myös ulkomailla? Kerro kokemuksistasi.
 • Miten suunnittelet matkan? Onko sinulla suosikkialueita, jonne asetut joka vuosi? Vaikuttaako tanssipaikan läheisyys tai muu aktiviteetti valintaan? Miten valinta on mennyt pieleen? Millainen on hyvä tai huono leirintäalue? Asetutko jonnekin pidemmäksi aikaa vai haluatko käydä mahdollisimman monella alueella? Oletko kerännyt tarroja? Missä leirintäalueiden ulkopuolella olet yöpynyt?
 • Mitä leirintäalueilla puuhataan? Kerro loma-arjesta, juhlista, leirintäaluetreffeistä, kauden aloittajaisista ja lopettajaisista.
 • Miten muu tieliikenne on suhtautunut vaunuun tien päällä? Oletko saanut kuulla olevasi "tien tukkeena" vai onko sopu säilynyt?
 • Tervehditkö muita karavaanareita ajomatkalla? Miten muuten yhteisöllisyyttä osoitetaan? Onko sinulla esimerkiksi päähineitä, viirejä tai muuta "karavaanarirekvisiittaa"?
 • Kerro hauskoista, ikävistä tai erikoisista tapahtumista tien päällä. Kerro karavaanaripersoonista.
 • Tunnetko lauluja, loruja, hokemia tai leikkejä, jotka liittyvät karavaanarielämään?

Voit luovuttaa myös valokuvia tai videoita karavaanarielämästä.

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista loppuvuonna 2020. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Lisätietoja:
Jukka Timonen, SKS:n arkiston Joensuun toimipiste, p. 040 730 1739, jukka.timonen@finlit.fi

Vastausohjeet

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Otamme vastaan myös valokuvia, äänitteitä, videoita, aikaisemmin tehtyjä muistelutekstejä ja haastatteluita. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa. Kysymme sinulta luvan aineiston arkistointiin SKS:n arkistoon sekä aineiston käyttöön arkiston sääntöjen mukaisesti.

Tutustu SKS:n arkiston luovutusohjeisiin ja käyttösääntöön.

Lähetä kirjoituksesi 30.10.2020 mennessä

 • alla olevalla lomakkeella
 • sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi
  • merkitse aihekenttään tunnus ”Karavaanarit"
  • liitä mukaan lupa lähettämäsi aineiston arkistoimiseen SKS:n arkistoon nimellä tai nimimerkillä sekä yhteys- ja taustatiedot – voit käyttää liitteenä olevaa lomaketta.
 • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Arkisto/Joensuun toimipiste, PL 111, 80101 Joensuu
  • merkitse kuoreen tunnus ”Karavaanarit”
  • liitä mukaan lupa lähettämäsi aineiston arkistoimiseen SKS:n arkistoon nimellä tai nimimerkillä sekä yhteys- ja taustatiedot – voit käyttää liitteenä olevaa lomaketta.
Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.
TAUSTATIEDOT
Taustatietosi ovat tärkeitä aineistojen käytölle. Tällä lomakkeella antamasi taustatiedot yhdistetään vastaukseesi.
VASTAUSTEN ARKISTOINTI JA KÄYTTÖ
SKS:n tarkoitus on säilyttää ja saattaa aineisto yleisön käytettäväksi tehtäviensä mukaisesti. SKS:n tehtävänä on edistää, tutkia ja tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria. SKS käsittelee keruuaineistoon liittyviä henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) ja tietosuojalain (1050/2018) mukaisesti yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten. Keruuaineisto, sen luettelointitiedot ja niihin liittyvät henkilötiedot säilytetään arkistointitarkoituksessa pysyvästi ja voidaan asettaa vapaasti käytettäväksi lainsäädännön sallimassa laajuudessa ja SKS:n arkiston kulloinkin voimassaolevan käyttösäännön mukaisesti. Käsiteltäessä henkilötietoja yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten tietosuoja-asetuksen mukaiset rekisteröidyn oikeudet eivät pääsääntöisesti sovellu.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä sivuiltamme.
Lisätietoja aineistojen käytöstä.

Mikäli sinulla on kysyttää henkilötietojen käsittelystä ja aineistojen käytöstä, voit olla myös yhteydessä SKS:n arkiston asiakaspalvelupisteisiin.

LUPA AINEISTON ARKISTOINTIIN JA KÄYTTÖÖN
YHTEYSTIEDOT
Yhteystietojen antaminen on vapaaehtoista. Kysymme yhteystietoja, koska arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja. Tämän lisäksi käsittelemme vastaajien yhteystietoja myöhempiä, esimerkiksi mahdollisia tutkimustarkoituksia sekä tekijänoikeuteen liittyviä lupatiedusteluja varten, sillä aineiston julkaiseminen tai käyttö esityksissä on mahdollista vain tekijän luvalla. Mikäli lähettämäsi aineiston arkistoidaan nimimerkillä, poistamme yhteystietosi palkinnon arvonnan jälkeen. Tämän jälkeen aineistoa on mahdollista siteerata, mutta ei julkaista kokonaan.