Kohtaamisia Kansallisteatterissa

Kohtaamisia Kansallisteatterissa
Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden muistitietokeruu 24.9.2021–23.2.2022

Suomen Kansallisteatteri täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Nyt keräämme kokemuksiasi kansalliselta päänäyttämöltä.

Jaa muistosi Kansallisteatterista!

 • Mitä Kansallisteatteri sinulle merkitsee?
 • Kerro mieleenpainuvin muistosi Kansallisteatterista.
 • Kerro esityksestä, jonka näit Kansallisteatterissa. Minkä esityksen näit? Milloin? Millä näyttämöllä? Minkä ikäinen olit? Missä seurassa olit? Miten esitys vaikutti sinuun?
 • Kuinka usein käyt Kansallisteatterissa? Miten valitset esitykset, jotka näet? Kävitkö kerran vai tulitko toistekin? Kuuluuko teatteri arkeesi tai juhlaasi?
 • Kerro kokemuksistasi Kansallisteatterin yleisötyön tilaisuuksista, työpajoista, keskustelutilaisuuksista, aluehankkeista tai muusta toiminnasta.
 • Mitä muistoja teatterin tilat herättävät? Jäivätkö kohtaamiset henkilökunnan kanssa mieleesi?
 • Kerro kokemuksia Kansallisteatterin kiertue-esityksistä tai vierailuista? Oletko seurannut Kiertuenäyttämön esityksiä tai ollut osallisena sen toiminnassa?
 • Oletko työskennellyt Kansallisteatterissa? Milloin? Millaista työtä teit? Millaisissa tiloissa työskentelit? Millainen oli tyypillinen päivä työssäsi? Vietittekö juhlia työkavereiden kesken? Kerro yksi tai useampi muisto kansallisteatterilaisen elämästä.

Keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kansallisteatteri. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon.

Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2022. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi

Vastausohjeet

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Otamme vastaan myös valokuvia, äänitteitä, videoita, aikaisemmin tehtyjä muistelutekstejä ja haastatteluita. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa. Kysymme sinulta luvan aineiston arkistointiin SKS:n arkistoon sekä aineiston käyttöön arkiston sääntöjen mukaisesti.

Tutustu SKS:n arkiston luovutusohjeisiin ja käyttösääntöön.

Lähetä kirjoituksesi 23.2.2022 mennessä

 • alla olevalla lomakkeella tai
 • postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki
  • merkitse kuoreen tunnus ”Kansallisteatteri 150”
  • liitä mukaan lupa lähettämäsi aineiston arkistoimiseen SKS:n arkistoon nimellä tai nimimerkillä sekä yhteys- ja taustatiedot – voit käyttää liitteenä olevaa lomaketta.

 

Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.
TAUSTATIEDOT
Taustatietosi ovat tärkeitä aineistojen käytölle. Tällä lomakkeella antamasi taustatiedot yhdistetään vastaukseesi.
VASTAUSTEN ARKISTOINTI JA KÄYTTÖ
SKS:n tarkoitus on säilyttää ja saattaa aineisto yleisön käytettäväksi tehtäviensä mukaisesti. SKS:n tehtävänä on edistää, tutkia ja tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria. SKS käsittelee keruuaineistoon liittyviä henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) ja tietosuojalain (1050/2018) mukaisesti yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten. Keruuaineisto, sen luettelointitiedot ja niihin liittyvät henkilötiedot säilytetään arkistointitarkoituksessa pysyvästi ja voidaan asettaa vapaasti käytettäväksi lainsäädännön sallimassa laajuudessa ja SKS:n arkiston kulloinkin voimassaolevan käyttösäännön mukaisesti. Käsiteltäessä henkilötietoja yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten tietosuoja-asetuksen mukaiset rekisteröidyn oikeudet eivät pääsääntöisesti sovellu.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä sivuiltamme.
Lisätietoja aineistojen käytöstä.

Mikäli sinulla on kysyttää henkilötietojen käsittelystä ja aineistojen käytöstä, voit olla myös yhteydessä SKS:n arkiston asiakaspalvelupisteisiin.

LUPA AINEISTON ARKISTOINTIIN JA KÄYTTÖÖN
YHTEYSTIEDOT
Yhteystietojen antaminen on vapaaehtoista. Kysymme yhteystietoja, koska arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja. Tämän lisäksi käsittelemme vastaajien yhteystietoja myöhempiä, esimerkiksi mahdollisia tutkimustarkoituksia sekä tekijänoikeuteen liittyviä lupatiedusteluja varten, sillä aineiston julkaiseminen tai käyttö esityksissä on mahdollista vain tekijän luvalla. Mikäli lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimimerkillä, poistamme yhteystietosi palkinnon arvonnan jälkeen. Tämän jälkeen aineistoa on mahdollista siteerata, mutta ei julkaista kokonaan.