Naiset näkyviin

Naisten ääni -kirjoituskilpailu
Naisten ääni -kirjoituskilpailu 6.10.2019−31.3.2020

Kirjoita kiinnostavan suomalaisen naisen elämäkerta!

Pienoiselämäkerran päähenkilö voi olla

  • kansallinen tai oman paikkakuntasi vaikuttajanainen
  • oman ammattialasi tai yhdistyksesi vaikuttaja
  • nainen, joka on vaikuttanut merkittävällä tavalla elämääsi
  • mummosi, äitisi, tätisi, siskosi.

Elämäkerta voi olla kertomus päähenkilön koko elämänkaaresta tai jostakin tietystä osasta hänen elämäänsä, joka on tärkeää tuoda esille. Yhdessä elämäkerrat kartuttavat tietoa siitä, mitä naiset ovat tehneet, miten naiset ovat vaikuttaneet suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen, miten he ovat eläneet ja miten selviytyneet elämän haasteista.

Naisten Ääni -sivustolta www.naistenaani.fi saat inspiraatiota sekä ohjeita ja ehdotuksia elämäkerran kirjoittamiseen. Osallistu kilpailuun tallentamalla tekstisi sivustolla olevan lomakkeen kautta. Tekstit arvioidaan anonyymisti, ja kirjoittajien nimet julkaistaan vasta kilpailun päätyttyä.

Kaikki kilpailuun lähetetyt elämäkerrat julkaistaan Naisten Ääni -sivustolla ja arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.

Kolme parasta elämäkertaa palkitaan 900 euron, 600 euron ja 300 euron palkinnolla. Tiedotamme voittajista keväällä 2020.

Kirjoituskilpailun järjestävät Suomalainen Naisliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Esivalinnan tekee nelihenkinen raati, johon kuuluvat toimituspäällikkö Kirsi Keravuori Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta, yliopistonlehtori Marjo-Riitta Antikainen Helsingin yliopistosta sekä toimittajat Kirsti Pohjonen ja Maija Kauppinen Suomalaisesta Naisliitosta. Lopullisen valinnan palkittavista tekee kirjailija Kaari Utrio.

Lisätietoja:
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Kirsi Keravuori, puh. 040 564 0264, kirsi.keravuori@finlit.fi
Suomalainen Naisliitto, Kirsti Ojala, puh. 040 593 3233, info@naistenaani.fi, toimisto@suomalainennaisliitto.fi