Luku- ja työskentelypaikat

Kuva: Gary Wornell
Kuva: Gary Wornell
Kirjastossa on lukupaikkoja, asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita sekä langaton asiakasverkko.

SKS:n asiakasverkko on käytettävissäsi kaikissa kirjastotiloissa omaa kannettavaa tietokonettasi varten. Kirjautumalla asiakasverkkoon pääset käyttämään myös kirjaston lisensoituja e-aineistoja.

Ensimmäisen kerroksen luku- ja työskentelypaikat

Ensimmäisessä kerroksessa on lukunurkkaus, johon voit istahtaa selaamaan uusia lehtiä ja kirjoja.

Tiedonhakua varten käytettävissäsi on tietokone, jolla voit työskennellä seisten.

Asiakaspalvelusta ja itsepalvelualueelta kantautuu ääniä ensimmäisen kerroksen luku- ja työskentelypaikoille. Kirjastotilan yhteydessä oleva opetus- ja neuvottelutila toimii rauhallisena lukusalina silloin, kun se ei ole varattuna kokousta tai muuta tilaisuutta varten. Tilan ovella on lukujärjestys, josta voit tarkistaa varaustilanteen. Lukusalin takarivin tietokoneet ovat kirjaston asiakkaiden käytettävissä.

Pohjakerroksen luku- ja työskentelypaikat

Pohjakerroksesta löydät rauhallisia luku- ja työskentelypaikkoja. Käytettävissäsi on tuoli ja pöytä -paikkoja, joista osassa on tietokone. Tietokoneet on tarkoitettu ensisijaisesti tiedonhakuun ja e-aineistojen käyttöön. Pääset koneilta internetiin, ja voit myös työstää niillä omia tiedostojasi MS Office -ohjelmilla. Voit tulostaa koneilta ensimmäisen kerroksen monitoimilaitteelle.

Pohjakerroksessa on pieni varattava työtila, jossa on tietokone. Tila sopii yhden hengen hiljaiseen työskentelyyn. Voit varata tilan kirjaston asiakaspalvelusta viikoksi kerrallaan. Varausaikaa voi jatkaa, jos tilaan ei ole tullut muita varauksia. Tila on kenen tahansa käytettävissä silloin, kun siihen ei ole varausta. Voit tarkistaa varaustilanteen työtilan ovella olevasta varausilmoituksesta.