Neuvonta ja tietopalvelu

Kuva: Gary Wornell
Kuva: Gary Wornell
Kysy meiltä, kun tarvitset tietoa kansanperinteestä ja kulttuurien tutkimuksesta tai kotimaisesta kirjallisuudesta.

Tietopalvelumme auttaa kansanperinnettä ja kulttuurien tutkimusta sekä kotimaista kirjallisuutta koskevissa tiedontarpeissa. Teemme tiedonhakuja kokoelmistamme sekä käytössämme olevista koti- ja ulkomaisista tietokannoista. Saat meiltä opastusta myös omatoimiseen tiedonhankintaan.

SKS:ssa kirjasto ja arkisto palvelevat tiedontarvitsijoita yhdessä. Saat kysymykseesi vastauksen, jossa on huomioitu sekä kirjaston että arkiston aineistot ja tiedonlähteet. 

Voit kysyä meiltä

Tietopalvelumme on pääosin maksutonta. Laajat selvitystyöt ovat maksullisia, sovimme niistä aina etukäteen. 

Käyttäjäkoulutus

Tarjoamme kulttuurien tutkimuksen tiedonhaun opetusta. Voit sopia käyttäjäkoulutuksen sisällöstä ja ajankohdasta kouluttajamme kanssa.

Kirjaston tietoasiantuntijoilta saat henkilökohtaista tiedonhaun ohjausta.   

Tilaa koulutus tai varaa aika tietoasiantuntijan tapaamiseen kirjaston asiakaspalvelusta.

SKS:n kirjaston oppaat

SKS:n kirjaston oppaista löydät ohjeita tiedonhankintaan ja aineistojemme käyttöön. Oppaat ovat kaikille avoimia, ja ne on laadittu esittelemään SKS:n kirjaston aineistopalveluja.

SKS:n Finna, kirjaston hakupalvelu

SKS:n Finna on SKS:n kirjaston hakupalvelu. Voit hakea siitä kirjaston kokoelmiin kuuluvia painettuja ja e-aineistoja sekä SKS:n digitoituja aineistoja ja avoimia verkkojulkaisuja. Voit laajentaa hakua kaikkien Helka-kirjastojen ja Kansalliskirjaston aineistoihin sekä hakea kotimaisia artikkeleja Arto-tietokannasta. Hakupalvelun kansainvälisten e-aineistojen haut kattavat useita kansainvälisiä tietokantoja.
Lue lisää hakupalvelun aineistoista.

Arkipäivisin saat chatissä apua SKS:n Finnan käyttöön. Jos chatti on suljettu, voit jättää viestin ja yhteystietosi, niin vastaamme mahdollisimman pian.

 

Katso kirjaston ja arkiston esittely: