Neuvonta ja tietopalvelu

Kuva: Gary Wornell
Kuva: Gary Wornell
Kysy meiltä, kun tarvitset tietoa kansanperinteestä tai kirjallisuudesta.

Tietopalvelumme auttaa löytämään tietoa ja tiedonlähteitä

  • kansanperinteestä ja kulttuurien tutkimuksen alalta sekä
  • kotimaisesta kirjallisuudesta ja sen tutkimuksesta.

Teemme tiedonhakuja kokoelmistamme ja käytössämme olevista koti- ja ulkomaisista tietokannoista ja hakupalveluista. Tarvittaessa vastaamme kysymyksiin yhdessä SKS:n arkiston ja muiden SKS:n osastojen kanssa. Saat meiltä opastusta myös omatoimiseen tiedonhankintaan. 

Neuvomme asiakkaitamme painettujen ja e-aineistojen paikantamisessa ja lainauspalveluiden käytössä.

Kun tarvitset tietopalvelua, ota yhteyttä etukäteen, jotta tietoasiantuntijamme voivat varata aikaa kysymyksesi käsittelemiseen. Näin saat paneutuvaa palvelua ja vältät turhat viivästykset ja tuloksettomat käynnit kirjastossa. Tietoasiantuntija vastaa kirjaston aukioloaikoina aikaisintaan seuraavana päivänä ja viimeistään viikon kuluessa yhteydenotosta.

Yhteydenottokanavat:

  • Kysy SKS:lta -lomake
  • Sähköposti: kirjasto@finlit.fi
  • Puhelin: 0201 131 272
    Voit jättää kirjaston asiakaspalveluun yhteydenottopyynnön tietoasiantuntijalle.

Tietopalvelumme on pääosin maksutonta. Laajat selvitystyöt ovat maksullisia, sovimme niistä aina etukäteen. 

Käyttäjäkoulutus

Tarjoamme kulttuurien tutkimuksen tiedonhaun opetusta. Voit sopia käyttäjäkoulutuksen sisällöstä ja ajankohdasta kouluttajamme kanssa.

Kirjaston tietoasiantuntijoilta saat henkilökohtaista tiedonhaun ohjausta.   

Tilaa koulutus tai varaa aika tietoasiantuntijan tapaamiseen sähköpostitse (kirjasto@finlit.fi) tai jättämällä yhteydenottopyynnön puhelimitse (0201 131 272).

SKS:n kirjaston oppaat

SKS:n kirjaston oppaista löydät ohjeita tiedonhankintaan ja aineistojemme käyttöön. Oppaat ovat kaikille avoimia, ja ne on laadittu esittelemään SKS:n kirjaston aineistopalveluja.

SKS:n Finna, kirjaston hakupalvelu

SKS:n Finna on SKS:n kirjaston hakupalvelu. Voit hakea siitä kirjaston kokoelmiin kuuluvia painettuja ja e-aineistoja sekä SKS:n digitoituja aineistoja ja avoimia verkkojulkaisuja. Voit laajentaa hakua kaikkien Helka-kirjastojen ja Kansalliskirjaston aineistoihin sekä hakea kotimaisia artikkeleja Arto-tietokannasta. Hakupalvelun kansainvälisten e-aineistojen haut kattavat useita kansainvälisiä tietokantoja.
Lue lisää hakupalvelun aineistoista.

Arkipäivisin saat chatissä apua SKS:n Finnan käyttöön. Jos chatti on suljettu, voit jättää viestin ja yhteystietosi, niin vastaamme mahdollisimman pian.

 

Katso kirjaston ja arkiston esittely: