SKS hakee kirjastonjohtajaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 500 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.

SKS hakee vakituiseen työsuhteeseen

KIRJASTONJOHTAJAA

SKS:n kirjasto on Suomen johtava kulttuurien tutkimuksen erikoiskirjasto, joka kartuttaa myös kirjallisuudentutkimuksen ja kotimaisen kaunokirjallisuuden kokoelmiaan. Kirjaston tehtävänä on seurata erikoisalojensa tutkimus- ja julkaisutoimintaa sekä hankkia ja saattaa käyttöön erikoisaloja koskevaa tietoaineistoa, ylläpitää ja kehittää näiden tutkimusalojen tutkimus- ja tietopalveluja sekä valmistella ja tuottaa omaan toimialaansa kuuluvia julkaisuja ja verkkoaineistoja. Kirjastossa työskentelee kahdeksan asiantuntijaa. Kirjaston lähiaikojen tavoitteita ovat uuden kirjastojärjestelmän käyttöönotto sekä uuden asiakaspalvelukonseptin kehittäminen.

Haemme johtajaa, joka

  • omaa vahvan näytön tuloksellisesta asioiden ja asiantuntijoiden johtamisesta
  • omaa soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon
  • tuntee kotimaisen ja kansainvälisen tieteellisen kirjastokentän
  • ymmärtää digitaalisen toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet kirjastotoiminnalle  
  • hallitsee sujuvasti molempien kotimaisten kielten lisäksi englannin, muu kielitaito lasketaan eduksi.

Tehtävän menestyksellisen hoitamisen kannalta on eduksi, että valittava henkilö

  • on johtanut kirjastoalan tai muita hankkeita ja hankkinut niille ulkopuolista rahoitusta
  • on perehtynyt SKS:n keskeisalojen tutkimustoimintaan
  • tunnistaa kirjaston merkityksen SKS:n toimintakokonaisuudessa ja omaa valmiudet kehittää eri toimintojen yhteistyötä.

Toimita hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen yhtenä pdf-tiedostona 31.12.2018 klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sks@finlit.fi. Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi ”Kirjastonjohtaja”.

Lisätietoja antaa SKS:n pääsihteeri Tuomas M. S. Lehtonen (p. 040 560 9879) 17.12. klo 9–10, 18.12. klo 9–10 ja 13.30–15, 21.12. klo 10–12 ja 27.–28.12. klo 9–12.