Tiesitkö että...

  • Toivo Pekkasen veli Kalle oli TUL:n uimari ja voimistelija SM-tasolla 1930-luvulla. Myös Toivo urheili innokkaasti nuorempana, kunnes hänet tyrmättiin nyrkkeilyottelussa 82 kiloisten sarjassa.
     
  • Toivo Pekkanen oli vaikea haastateltava. Ilta-Sanomien toimittaja Seija Jokinen kirjoitti 27.8.1955 otsikolla "Uusi akateemikkomme": "Tekisi mieli kysyä, voidaanko uransa alkutaipaleella kamppailevalle lehtimiehelle antaa vaikeampaa tehtävää kuin haastattelukäynti kirjailija Toivo Pekkasen luona. Varsinkin jos otamme huomioon ne vaikeudet, jotka ovat kohdanneet kokenutta ranskalaista naisreportteria samassa puuhassa, vaikeudet, jotka saivat hänet päätymään tulokseen, että kirjailija on jokseenkin ikävystyttävä suomalainen puu-ukko."
     
  • Pekkasen ystävä Ester Kankkunen kertoi, että Kotkassa harva uskoi Pekkasen voivan menestyä kirjallisella alalla ilman kunnon koulutusta. Pekkanen kuitenkin menestyi, ja Kankkunen muistutti epäilijöitä myöhemmin: "sanotaanhan että kivetkin voivat puhua, jos on asiaa".