Joululeikkejä

Harakan ampuminen  Paistisilla
Toinen leikkijöistä on selällään lattialla ja kädet ovat pään takana kämmenpuoli ylöspäin. Jalat ovat myöskin ylhäällä.
Sitten toinen astuu lattialla makaavan käsien päälle ja panee kätensä toisen jalkojen päälle. Sen jälkeen allaoleva
heittää tämän kuperkeikkaa, jonka jälkeen osat vaihtuvat.
Joku kävi istumaan jakkaralle keskelle permantoa. Lakki painettiin hänen päähänsä niin syvälle, ettei hän nähnyt mitään. Annettiin sitten oljista kierretty palmikko käteen. Toiset hiipivät takaapäin ja nykivät sokkona istuvaa, joka yritti huitaista palmikolla. Kehen osui, joutui vuorollaan jakkaralle.
Hiirisillä Musta penkki
Käytiin istumaan permannolle piiriin. Yksi asettui keskelle "kissaksi". Verkkokerää nakeltiin piirissä toiselta toiselle, ja kissa tavoitteli tätä "hiirtä". Kenen kohdalta hiiri saatiin kiinni, joutui kissaksi. Joku pantiin muista erilleen penkille istumaan. Häntä osoitellen toinen kyseli vuoron perään jokaiselta: - Mitä pahaa tuo mies on tehnyt, kun hänet on pantu mustaanpenkkiin? Kukin yritti parhaansa mukaan keksiä sopivan ilkeyden. Kun kaikilta oli saatu vastaukset, syytetty määräsi sijaansa mustaanpenkkiin sen, joka oli häntä pahimmin soimannut.
Kalanjako  
Yksi mies istui kelkassa ja toiset miehet vetivät häntä kelkassa tupaan. Miehet olivat turkit nurin päällä ja heiniä turkin sisukset täynnä. Sitten heittivät kepin nenästä narunpätkiä. Ne narunpätkät olivat olevinaan kaloja. Kalat eivät sitten menneet tasan ja siitä tuli tappelu. Miehet ryntäsivät kaikki naisten nurkkaan ja kaatuilivat ja naurattivat naisia.