Tietopaketit

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin teosten suomennoksia on talletettu SKS:n arkistoon satoja sivuja. Käsikirjoituksissa on nimekkäiden suomentajien - kuten Otto Mannisen ja Paavo Cajanderin - julkaistuja käännöksiä, mutta myös tuntemattomampien yrittäjien julkaisematta jääneitä töitä. J. L. Runebergin 200-vuotisjuhlavuonna 2004 laadittu tietopaketti esittelee SKS:n Runebergiin liittyviä aineistoja.
Elias Lönnrot oli suomen kirjakielen toinen isä Mikael Agricolan jälkeen, kansalliseepoksen, Kalevalan, ja sen sisarteoksen Kantelettaren luoja, kielen uudistaja ja sanakirjojen toimittaja, ensimmäisen suomenkielisen aikakauslehden kustantaja ja toimittaja, lukuisten kansaa valistavien terveydellisten ja tieteellisten julkaisujen laatija, suomalaisen virsirunouden uudistaja. Elias Lönnrot oli suurmies, kansallisen itsetunnon lujittaja, monitietäjä joka arvovallallaan eheytti kansallista kulttuuria yli kieli- ja puoluerajojen.
Kuva: Elina Manninen
Johdata oppilaasi Suomen kansalliseepoksen Kalevalan maailmaan SKS:n Kalevala-oppimistehtävien avulla! Tehtävät on suunnattu erityisesti yläkoululaisille ja lukiolaisille, mutta ne soveltuvat myös muiden Kalevalasta ja kansanrunoudesta kiinnostuneiden käyttöön.
Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen 1880- ja 1890-lukujen realismiin ja naturalismiin! Tehtävät on laadittu ennen muuta lukioiden ja muiden perusopetuksen jälkeisten koulujen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen tarpeisiin. Hanke on toteutettu Äidinkielen opettajain liiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä.
Tutustu Suomen hauskimpaan näytelmään! Aleksis Kiven Nummisuutarien kriittiseen editioon liittyvät oppimistehtävät on tarkoitettu koululaisille ja opiskelijoille oppimisen tueksi. Tehtävät on suunnattu erityisesti yläkoululaisille ja lukiolaisille, mutta ne soveltuvat myös harrastuspiirien ja muiden kiinnostuneiden käyttöön.
Kuva: Gary Wornell
Tämä on tietopaketin ingressi, joka myy tietopaketin kiinnostavana kokonaisutena lukijalle.
Ulkoisen tietopaketin ingressi.
Nulla ultricies pulvinar nulla ut iaculis. Praesent convallis orci ante, quis mattis velit sodales sed. Nulla lobortis vel nunc et gravida. Nullam pharetra, ligula sit amet rhoncus lacinia, elit urna varius odio, vel elementum urna purus ac purus! Praesent suscipit dapibus nisl et vestibulum nullam.