Kääntäjäresidenssi Helsingissä

FILIn residenssiohjelma on perustettu ulkomailla asuvien ammattilaisten käännöstyöskentelyn tukemiseksi. Ohjelma kattaa matkat, majoituksen ja stipendin (300 €). Residenssiaika on kolme viikkoa, seuraavan kerran 19.2.–11.3.2018.

Voit hakea residenssiin, jos

  • asut Suomen ulkopuolella
  • käännät suomesta, suomenruotsista tai saamesta omalle äidinkielellesi
  • viimeistelet meneillään olevaa käännöstäsi ja/tai tarvitset käännöstyöhösi yhteydenpitoa esimerkiksi kirjailijan kanssa tai perehtymistä arkisto- tai kirjastomateriaaleihin.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1900-luvun alussa rakennettu huvila Villa Salin on noin 15 minuutin bussimatkan päässä Helsingin keskustasta.

Huoneisiin kuuluu peruskalustuksen lisäksi liinavaatteet ja kylpypyyhkeet. Asukkaiden yhteiskäytössä on useita yhteisiä oleskelutiloja, jotka soveltuvat myös luovaan työskentelyyn. Käytössä on 2 suihkua, 3 wc:tä ja keittiö. Keittiö on täysin varustettu, joten asukkailla on mahdollisuus valmistaa siellä ateriat. Asukkaiden yhteiskäyttöön on varattu myös pyykinpesukone. Huvilan omistaa Naisasialiitto Unioni ry.

Residenssissä on langaton WiFi-verkkoyhteys.

Lauttasaaressa on kirjasto, ostoskeskus ja muut tarpeelliset palvelut sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Sähköinen hakulomake on avattu. Liitä hakemukseen CV ja työsuunnitelma.

Hakuaikaa on 05.11.2017 saakka. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille 20.11.2017 mennessä.

Lisätiedot:

 

Vuoden 2017 residenssiläisiä olivat Mattias Huss (suomi-ruotsi-kääntäjä) ja Jesper Klint Kistorp (ruotsi-tanska-kääntäjä).