Kääntäjäresidenssi Helsingissä

FILIn residenssiohjelma on perustettu ulkomailla asuvien ammattilaisten käännöstyöskentelyn tukemiseksi. Ohjelma kattaa matkat, majoituksen ja stipendin (300 €). Residenssiaika on kolme viikkoa, seuraavan kerran 19.2.–11.3.2018.

Voit hakea residenssiin, jos

  • asut Suomen ulkopuolella
  • käännät suomesta, suomenruotsista tai saamesta omalle äidinkielellesi
  • viimeistelet meneillään olevaa käännöstäsi ja/tai tarvitset käännöstyöhösi yhteydenpitoa esimerkiksi kirjailijan kanssa tai perehtymistä arkisto- tai kirjastomateriaaleihin.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1900-luvun alussa rakennettu huvila Villa Salin on noin 15 minuutin bussimatkan päässä Helsingin keskustasta (helmi-maaliskuussa metroyhteyskin saattaa jo toimia).

Huoneisiin kuuluu peruskalustuksen lisäksi liinavaatteet ja kylpypyyhkeet. Asukkaiden yhteiskäytössä on useita yhteisiä oleskelutiloja, jotka soveltuvat myös luovaan työskentelyyn. Käytössä on 2 suihkua, 3 wc:tä ja keittiö. Keittiö on täysin varustettu, joten asukkailla on mahdollisuus valmistaa siellä ateriat. Asukkaiden yhteiskäyttöön on varattu myös pyykinpesukone. Huvilan omistaa Naisasialiitto Unioni ry.

Residenssissä on langaton WiFi-verkkoyhteys.

Lauttasaaressa on kirjasto, ostoskeskus ja muut tarpeelliset palvelut sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

Sähköinen hakulomake on avattu. Liitä hakemukseen CV ja työsuunnitelma.

Hakuaikaa on 05.11.2017 saakka. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille 20.11.2017 mennessä.

Lisätiedot:

 

Vuoden 2017 residenssiläisiä olivat Mattias Huss (suomi-ruotsi-kääntäjä) ja Jesper Klint Kistorp (ruotsi-tanska-kääntäjä).