Kääntäjäresidenssi Helsingissä

FILIn residenssiohjelma on perustettu ulkomailla asuvien ammattilaisten käännöstyöskentelyn tukemiseksi. Ohjelma kattaa osan matkakuluista* , majoituksen ja stipendin (300 €). Residenssiaika on kolme viikkoa.

Vuonna 2020 kääntäjäresidenssi järjestetään 10.2.–1.3. Villa Salinissa Helsingin Lauttasaaressa. Hakuaika on 30.10.–24.11.2019. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä viimeistään 12.12.2019.

Residenssiin valitaan hakemusten perusteella enintään viisi kääntäjää.

Voit hakea residenssiin, jos

  • asut Suomen ulkopuolella
  • käännät kirjallisuutta suomesta, suomenruotsista tai saamesta omalle äidinkielellesi
  • viimeistelet meneillään olevaa käännöstäsi ja/tai tarvitset käännöstyöhösi yhteydenpitoa esimerkiksi kirjailijan kanssa tai perehtymistä arkisto- tai kirjastomateriaaleihin.

Hakemukseen on liitettävä työsuunnitelma ja CV. Residenssikääntäjiä valittaessa etusijalla ovat kääntäjät, joilla on profiili sekä ajantasainen CV/julkaisuluettelo Kääntöpiirissä.

Hakulomake (haku päättyy 24.11. klo 23.59 Suomen aikaa)

*) Residenssiohjelma kattaa osan matkakuluista: lähialueilta (Ruotsi, Venäjä, Viro) enintään 150 euroa, muista Euroopan maista enintään 350 euroa ja muualta maailmasta enintään 700 euroa.

 

Villa Salin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1900-luvun alussa rakennettu huvila Villa Salin on noin 10 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta.

Huoneisiin kuuluu peruskalustuksen lisäksi liinavaatteet ja kylpypyyhkeet. Asukkaiden yhteiskäytössä on useita yhteisiä oleskelutiloja, jotka soveltuvat myös luovaan työskentelyyn. Käytössä on 2 suihkua, 3 wc:tä ja keittiö. Keittiö on täysin varustettu, joten asukkailla on mahdollisuus valmistaa siellä ateriat. Asukkaiden yhteiskäyttöön on varattu myös pyykinpesukone. Huvilan omistaa Naisasialiitto Unioni ry.

Residenssissä on langaton WiFi-verkkoyhteys.

Lauttasaaressa on kirjasto, ostoskeskus ja muut tarpeelliset palvelut sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

 

Lisätiedot: Merja Aho / FILI