Promootiotuki

FILIstä voi hakea promootiotukea Suomen kirjallisuuden uusien tai lähiaikoina julkaistavien käännösten esittelyyn ulkomailla. Tukea myönnetään ainoastaan suomalaisen kirjailijan matkakulujen kattamiseen (esim. lento- tai junaliput asuinmaasta kohdemaahan). Promootiotuki ei kata majoituskuluja, paikallisliikenteen kuluja, taksikuluja eikä kirjailijan palkkiota.

Promootiotuen tarkoitus on edistää käännetyn teoksen myyntiä ja medianäkyvyyttä käännöksen julkaisumaassa ja sitä kautta lisätä suomalaisen kirjallisuuden tunnettuutta ulkomailla.

Promootiotukea voi hakea ulkomainen kustantaja tai tapahtuman järjestävä organisaatio yhteistyössä ulkomaisen kustantajan kanssa. Etusijalla ovat ammattimaiset hankkeet, joissa kirjailijalle järjestetään monipuolinen ohjelma. Ohjelma ja promootiokiertueen tai -tapahtuman markkinointisuunnitelma on liitettävä hakemukseen. Tukea on haettava vähintään kaksi kuukautta ennen tapahtumaa.

Kirjailijan matkajärjestelyistä vastaa tuen hakija. Matkavakuutuksesta huolehtii esiintyjä tai tuen hakija. Myönnetty tuki maksetaan hakijalle todellisia kuluja vastaan sen jälkeen, kun hakija on toimittanut FILIin eritellyn laskun liitteineen (kopiot tai kuitit matkalipuista) sekä raportin (medianäkyvyys, yleisö, kirjamyynti) tapahtumasta.

Promootiotuki edellyttää FILIn logon käyttöä kaikissa esittelymateriaaleissa (esitteet, käsiohjelmat, julisteet, sähköiset julkaisut jne.). Voitte myös mielellään lähettää meille etukäteen tiedoksi tapahtumanne markkinointimateriaalia, esim. mainoksia nettisivullanne tai Facebook-sivullanne.

Promootiotuen lisäksi FILI voi harkinnanvaraisesti tukea myös kirjailijamatkoja, joihin ei sisälly uuden käännöksen julkistamista, erityisesti runoilijoiden osallistumista runofestivaaleille.

Esikatsele hakulomaketta (pdf)