Ulkomainen kaunokirjallisuus suomeksi

Suomennostukiohjelman tarkoituksena on edistää vähälevikkisen, ulkomaisen laatukirjallisuuden suomentamista ja julkaisemista Suomessa. Ulkomaisen kaunokirjallisuuden suomennostukiohjelmasta voi hakea tukea myös suomenruotsalaisen kaunokirjallisuuden suomentamiseen. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa FILIn tukiohjelmia.

Tuettavia kaunokirjallisuuden lajeja ovat:

  • proosa
  • runous
  • lasten- ja nuortenkirjallisuus
  • painettu näytelmäkirjallisuus
  • sarjakuvat.

Tukea voi hakea myös kokoomateoksille ja kirjallisuuslehdessä julkaistaville suomennoksille.

Myös sähkökirjana julkaistava käännös voi saada FILIn tukea, jos hanke täyttää tuen myöntämisen kriteerit.

Tukea haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka julkaistaan FILIn kotisivuilla kunkin hakukierroksen alettua. Kunkin hakukierroksen viimeisen hakupäivän jälkeen lomake suljetaan eikä hakemuksia enää oteta vastaan.

Huomioi, että hakemuksia tulee jokaisella hakukierroksella enemmän, kuin mitä avustuksia on mahdollista myöntää. Hakemusten suuresta määrästä johtuen kaikki hyvätkään hankkeet eivät välttämättä aina voi saada tukea.

HUOM: Pohjoismaisen kirjallisuuden käännöstukea kotimaisille kielille voi hakea muista pohjoismaisista kirjallisuuden tiedotuskeskuksista: Islanninkielinen kirjallisuus, norjankielinen kirjallisuus, ruotsinkielinen kirjallisuus, tanskankielinen kirjallisuus, fäärinkielinen kirjallisuus, grönlanninkielinen kirjallisuus, saamenkielinen kirjallisuus (Sámi Girječálliid Searvi, SGS).


Hakijalle


Arviointi ja päätökset


Tuen saajalle