Mitä söin tänään?

Vihanneksia Hakaniemen hallissa
Hakaniemen halli, Helsinki. Kuva Tea Åvall
Ruokapäivä 21.4.2023

Kerro meille, mitä ruokaa ostit, teit ja söit perjantaina 21.4.2023. Pidä päiväkirjaa ruokaan liittyvistä valinnoistasi ja kokemuksistasi.

  • Mitä kaikkea söit ja joit ja mihin aikaan?
  • Kenen kanssa ruokailit ja millaisissa paikoissa?
  • Mitä ruokia, juomia ja raaka-aineita ostit ja mitkä asiat vaikuttivat juuri näiden tuotteiden valintaan?
  • Mitä ruokia valmistit itse ja kenen kanssa, käytitkö apuna reseptejä?
  • Millaisia havaintoja, ajatuksia ja tunteita ruoka sinussa tuona päivänä herätti?
  • Millaisia tuotteita suosit, millaisia vältit?
  • Tuliko ruokateema vastaan päivän mediatarjonnassa tai keskustelitko ruoasta jonkun kanssa?
  • Mitä muuta haluat ruokapäivästäsi kertoa?

Kuvaa ruokaan liittyviä valintojasi ja kokemuksiasi mahdollisimman kattavasti ja samalla henkilökohtaisesti. Ruokailuja pohtiessasi voit ottaa huomioon myös juomat. Voit liittää kirjoitukseesi myös valokuvia.

Jos osallistuit Mitä söin tänään? -keruuseen myös vuonna 2013, mainitse se vastauksesi alussa. Halutessasi voit pohtia, onko jokin asia muuttunut syömisessäsi kymmenessä vuodessa. Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi mahdolliseen jatkohaastatteluun aiheesta.

Toivomme kirjoituksia kaikenikäisiltä. Kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon.

Lähetä ruokapäiväkirjasi SKS:lle 12.5.2023 mennessä joko verkkolomakkeella tai postitse. Palkitsemme parhaat kirjoitukset syksyllä 2023. Ensimmäinen palkinto on 500 euroa. Lisäksi arvomme kaikkien vastanneiden kesken ruoka-aiheisia kirjoja. Ilmoitamme voittaneille henkilökohtaisesti.

Ruokapäiväkirjakeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsingin yliopisto ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö.

Lisätietoja:

SKS:n arkisto, puh.  0201 131 240, keruu@finlit.fi

 

 

 

Jos kirjoituksesi ylittää 5 000 merkkiä, liitä teksti tiedostona.
TAUSTATIEDOT
VASTAUSTEN ARKISTOINTI JA KÄYTTÖ
SKS:n tarkoitus on säilyttää ja saattaa aineisto yleisön käytettäväksi tehtäviensä mukaisesti. SKS:n tehtävänä on edistää, tutkia ja tehdä tunnetuksi suomalaista kulttuuria. SKS käsittelee keruuaineistoon liittyviä henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) ja tietosuojalain (1050/2018) mukaisesti yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten. Keruuaineisto, sen luettelointitiedot ja niihin liittyvät henkilötiedot säilytetään arkistointitarkoituksessa pysyvästi ja voidaan asettaa vapaasti käytettäväksi lainsäädännön sallimassa laajuudessa ja SKS:n arkiston kulloinkin voimassaolevan käyttösäännön mukaisesti. Käsiteltäessä henkilötietoja yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia varten tietosuoja-asetuksen mukaiset rekisteröidyn oikeudet eivät pääsääntöisesti sovellu.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä sivuiltamme.
Lisätietoja aineistojen käytöstä.

Mikäli sinulla on kysyttää henkilötietojen käsittelystä ja aineistojen käytöstä, voit olla myös yhteydessä SKS:n arkiston asiakaspalvelupisteisiin.

LUPA AINEISTON ARKISTOINTIIN JA KÄYTTÖÖN
YHTEYSTIEDOT
Yhteystietojen antaminen on vapaaehtoista. Kysymme yhteystietoja, koska arvomme vastaajien kesken kirjapalkintoja. Tämän lisäksi käsittelemme vastaajien yhteystietoja myöhempiä, esimerkiksi mahdollisia tutkimustarkoituksia sekä tekijänoikeuteen liittyviä lupatiedusteluja varten, sillä aineiston julkaiseminen tai käyttö esityksissä on mahdollista vain tekijän luvalla. Mikäli lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimimerkillä, poistamme yhteystietosi kun niitä ei enää aineiston käsittelyssä tarvita. Tämän jälkeen aineistoa on mahdollista siteerata, mutta ei julkaista kokonaan.