Vastaa keruisiin

Osallistumalla SKS:n arkiston keruisiin jätät pysyvän jäljen kansakunnan muistiin. Eri teemoihin pureutuvilla keruilla kartutamme kansallista kulttuuriperintöämme. Odotamme juuri sinun vastaustasi, ja otamme jatkuvasti aineistoa vastaan.

 

Voit myös liittyä arkiston vastaajaverkostoon, jolloin saat kaksi kertaa vuodessa henkilökohtaisesti tiedon kaikista uusista keruista. Uutiskirjeessä kerromme meneillään olevista ja päättyneistä keruistamme. Tilaa uutiskirje.

Päättyneet keruut löydät kansanrunousarkiston perinnekeruut ja kirjallisuusarkiston keruu- ja kirjoituskilpailujen aineistot -luetteloista.

Meneillään olevat keruut, osallistu vastaamalla.

Sodan jäljet muistoissa ja maisemassa
Sodan jäljet muistoissa ja maisemassa

Suomen historian sodat ovat jättäneet pysyvän jäljen maisemaan ja kaupunkikuvaan lähes kaikkialla Suomessa. Millaisia muistoja sinulla on sotien muuttamasta maisemasta? Kerro omat muistosi 31.8.2022 mennessä!

Lisätietoja ja vastauslomake

Keruuesite (pdf)

Sota Ukrainassa
Ukrainan lippu, jossa on rauhankyyhky. Kuva: Pixabay.

24.2.2022 jää historiaan päivänä, jona Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Miten sinä olet reagoinut Ukrainan tapahtumiin? Kerro meille ajatuksistasi, tunteistasi ja teoistasi 12.9.2022 mennessä.

Lisätietoja ja vastauslomake

Keruuesite (pdf)

Automuistot
Kuva: SKS KRA.

Keräämme muistoja autoista ja autoilusta. Vastaa 30.9.2022 mennessä!

Lisätietoja ja vastauslomake

Keruuesite (pdf)

1990-luku
Kuvituskuvassa on auringonpimennys

Neuvostoliiton hajoaminen ja Itä-Euroopan vapautuminen, lama ja joukkotyöttömyys, EU-jäsenyyskeskustelu. Mitä muistat 1990-luvun murrosvaiheesta ja sen vaikutuksista elämään? Vastaa 15.1.2023 mennessä!

Lisätietoja ja vastauslomake

Keruuesite (pdf)

Päättyneet keruut

Muistikko
Muistikko

Kerro Muistikossa omat tarinasi ja jaa ne muiden kanssa! Muistikko on SKS:n palvelu itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Uutta Muistikossa on se, että tarinat ovat heti kaikkien käyttäjien luettavissa. Muistikossa voit myös liittää kertomuksesi suoraan tiettyyn paikkaan maailman kartalla. Osallistu 6.12.2017 mennessä.

muistikko.finlit.fi

Lisätietoja ja vastauslomake.

Keruuesite (pdf)

Muistikon viikon kysymykset

Vantaalainen elämä
Kuva: Anni Haaparanta / Vantaan kaupunki

Oletko asunut tai asutko Vantaalla, tai oletko muuttamassa kaupunkiin? Kerro elämästäsi Vantaalla osallistumalla keruuseen! Lähetä kirjoituksesi 15.6.2022 mennessä.

Lisätietoja ja vastauslomake

Keruuesite (pdf)