Höntsäily kiinnostaa nyt tutkijoita

Höntsäillään. Kuva: Tuukka Lindholm
9.9.2019 - 14:15
Oletko pelannut höntsäilymielessä esimerkiksi jalkapalloa tai jääkiekkoa? Nyt voit kertoa SKS:lle harrastepelailustasi ja sen huippuhetkistä.

Höntsäilyllä tarkoitetaan leikkimielistä pelailua vailla suorittamisen tai menestymisen painetta. Suosittuja nykypäivän höntsäliikunnan lajeja ovat olleet muun muassa jalkapallo, jääkiekko, salibandy, koripallo ja lentopallo.

Monille höntsäily on elinikäinen tervehdyttävä liikuntaharrastus. Puulaaki- ja pienpelien kautta uuteen ympäristöön tai pihapiiriin muuttanut lapsi tai ikääntyneempi pelailija saa paitsi kavereita, myös tuntumaa paikalliseen kulttuuriin ja ihmisten väliseen yhteisyyteen.

Höntsäilymuistoja voi lähettää Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle 28.2.2020 asti. Kirjoitukset voivat liittyä esimerkiksi lapsuuden pihapeleihin, puulaakijoukkueissa pelaamiseen tai joukkuepelien harrastamiseen. Pohtia voi esimerkiksi sitä, mikä on höntsäilyn rooli omassa arjessa tai mikä höntsäilyssä viehättää eniten.

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura yhteistyössä Helsingin yliopiston dosentti Timo Kopomaan ja Nuorisotutkimusseuran Mikko Salasuon kanssa.

Tuloksista tiedotetaan aiheesta laadittavan julkaisun yhteydessä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/hontsaily

Katso video

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu@finlit.fi