SKS Oppi ja Tieto Oy:n perustaminen aiheuttaa muutoksia SKS:ssa

26.9.2019 - 14:30
Oppimateriaalituotantonsa laajentuessa SKS on perustanut SKS Oppi ja Tieto Oy:n. Osakeyhtiön perustaminen mahdollistaa SKS:n kustannustoiminnan järjestämisen uusilla tavoilla. Tämän vuoksi seuran kustantamossa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi äidinkielen sähköiseen ylioppilaskokeeseen valmentavan oppimisympäristö Älyn tammikuussa 2018. Jatkuvasti täydentyvä palvelu sisältää nyt myös lukion kertauskurssien kurssimateriaalit. Oppimateriaalituotannostaan vastaamaan SKS on perustanut SKS Oppi ja Tieto Osakeyhtiön.

Osakeyhtiön perustaminen mahdollistaa erilaisia vaihtoehtoja SKS:n kustannustoiminnan järjestämiseksi, minkä johdosta SKS:ssa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelujen piiriin tulee kuulumaan koko kustantamon henkilöstö (7 henkilöä) ja neljä toimihenkilöä tutkimusosastolta. Neuvottelujen tavoitteena on kustannustoiminnan järjestämisen eri vaihtoehtojen selvittäminen sekä työnjaon järjestäminen niin, että nykyinen henkilöstö työskentelee joko SKS:ssa tai SKS Oppi ja Tieto Oy:ssä. Virallinen kutsu neuvotteluihin lähetetään myöhemmin.

Tiedustelut: pääsihteeri Tuomas M. S. Lehtonen, p. 040 560 9879