Vi vill betjäna dig på bästa möjliga sätt. Det är en utmaning att göra vår huvudbyggnad från 1890 hindersfri, men SKS gör sitt bästa för att huset på Regeringsgatan 1 i Helsingfors ska vara tillgängligt och hindersfritt.

Här hittar du de viktigaste anvisningarna och tipsen för ett lyckat besök. Om du behöver mer information, kontakta oss gärna. Välkommen!

Ingång

SKS huvudentré är på Regeringsgatan 1, men huvudbyggnadens tillgängliga ingång ligger på Mariegatans sida. Du kan komma in genom att ringa 040 534 8933 eller trycka på ringklockan vid Mariegatans ytterdörr. Vi kommer och hämtar dig. Det finns många trappor då man kommer in från Regeringsgatan.

Hiss

I SKS:s huvudbyggnad finns en hiss där barnvagnar eller rullstol får plats. Om du behöver hjälp med att öppna hissdörren, ring 040 534 8933 så hjälper vi dig.

Toalett

Ett tillgängligt wc finns på bottenvåningen i SKS huvudbyggnad, alla våningsplan nås med hissen.

Induktiv slinga

I SKS festsal finns hörselförstärkare.

Festsalen

SKS tillställningar hålls huvudsakligen i sällskapets festsal, som ligger på 2:a våningen vid Regeringsgatan 1. När du kommer till våra möten, följ då anvisningarna ovan. I festsalen finns gott om plats för exempel barnvagnar eller rullstolar, eftersom det inte finns fast inredning där.

Att följa evenemang på nätet

Många av SKS:s evenemang kan också följas med online. Om tillfället kan följas på distans, berättar vi om det i SKS:s händelsekalender i samband med händelsens beskrivning.

Assistanthundar

Assistant-och ledarhundar är välkomna till SKS.

Bilplats

SKS har inga bilplatser till sitt förfogande. Parkering i närheten av SKS huvudbyggnad är avgiftsbelagd, i regel vardagar mellan klockan 9 och 21 och lördagar mellan klockan 9 och 18. Kontrollera parkeringsavgiften på trafikmärket.