Haluamme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla! Esteettömyyden takaaminen 1890 valmistuneessa SKS:n päärakennuksessa Hallituskatu 1:ssä Helsingissä on haastavaa, mutta teemme parhaamme esteettömyyden takaamiseksi. Löydät alta tärkeimmät ohjeet ja vinkit onnistuneeseen vierailuun. Mikäli kaipaat lisätietoa, olethan meihin yhteydessä. Tervetuloa!

Esteettömyys SKS:n päärakennuksessa Helsingissä

Sisäänkäynti

SKS:n pääovi on osoitteessa Hallituskatu 1, mutta päärakennuksen esteetön sisäänkäynti sijaitsee Mariankadun puolella. Pääset sisään soittamalla numeroon 040 534 8933 tai painamalla Mariankadun puoleisella ulko-ovella olevaa summeria. Tulemme hakemaan sinut sisälle. Hallituskadun puoleisesta pääovesta kuljettaessa on paljon portaita.

Hissi

SKS:n päärakennuksessa on hissi, jonne lastenvaunut tai pyörätuoli mahtuvat. Mikäli tarvitset apua hissin oven avaamisessa, soita numeroon 040 534 8933, niin tulemme auttamaan sinua.

WC

Esteetön wc sijaitsee SKS:n päärakennuksen pohjakerroksessa, jonne pääsee kulkemaan muista kerroksista hissillä.

Juhlasali

SKS:n tilaisuudet ovat pääsääntöisesti seuran juhlasalissa, joka sijaitsee Hallituskatu 1:n 2. kerroksessa. Kun tulet tilaisuuksiimme, noudata yllä olevia sisäänkäynnin ohjeita. Juhlasalissa on hyvin tilaa esimerkiksi lastenvaunuille tai pyörätuolille, koska siellä ei ole kiinteää kalustusta.

Tilaisuuksien seuraaminen verkossa

Monia SKS:n tilaisuuksia voi seurata myös verkossa. Jos tilaisuutta voi seurata etänä, kerromme siitä SKS:n tapahtumakalenterissa tapahtuman kuvauksen yhteydessä.

Avustavat koirat

Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita SKS:aan.

Autopaikka

SKS:lla ei ole käytössään autopaikkoja. Pysäköinti SKS:n päärakennuksen läheisyydessä on maksullista pääsääntöisesti arkipäivisin kello 9–21 ja lauantaisin kello 9–18. Tarkista pysäköintipaikan maksullisuus liikennemerkistä.

Esteettömyys arkiston toimipisteessä Joensuussa

Sisäänkäynti

Joensuun toimipiste sijaitsee Joensuun kansallisarkiston rakennuksen toisessa kerroksessa. Ulko-ovessa on pienet kynnykset, joten pyörätuolilla sisäänkäynti voi vaatia avustamista. Ulko-ovi on lukossa, mutta se avataan ovikelloa soittavalle.

Hissi

Hissi rakennuksen toiseen kerrokseen vaatii henkilökunnan kulkuoikeuksia. Soita arkistoon ja pyydä päivystävää henkilökuntaa avuksesi.

WC

Joensuun Kansallisarkiston rakennuksen esteetön wc sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Avustavat koirat

Avustaja- ja opaskoirat ovat tervetulleita SKS:aan.

Autopaikka

Joensuun toimipisteellä on yksi autopaikka käytössään. Ota etukäteen yhteyttä henkilökuntaan sopiaksesi sen käytöstä. Muutoin voit käyttää viereisen yliopiston pysäköintialueita.

Uutiset ja puheenaiheet

12.4.2024 – Blogi

Ruotsinsiirtolaisten lapset saavat äänen

11.4.2024 – Uutiset 3

Euroopan komissio on myöntänyt Euroopan kulttuuriperintötunnuksen Kalevalalle

Placeholder image
5.4.2024 – Blogi

Romanien kansalaisaktivismin ja taiteen liitto tunnetaan Suomessa yli sadan vuoden ajalta


Sivun kuva: Gary Wornell.