SKS tarjoaa monipuolisia aineistoja ja palveluja eri käyttäjäryhmille. Tervetuloa tutustumaan!

Tutkijoille

SKS:n arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat tutkijoille kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta. SKS jakaa tutkijoille hakemusten perusteella myös apurahoja, työpisteitä Helsingissä ja residenssipaikkoja Tartossa. Tutustu monipuolisiin palveluihimme!

Opiskelijoille

SKS:n digitaaliset julkaisut sekä arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta. Tarjoamme opiskelijoille myös tiedonhaun tukea, työskentelytilaa ja harjoittelupaikkoja. Tee löytöjä opintojen tueksi!

Medialle

Haluatko tietää lisää palveluistamme, julkaisuistamme tai seurastamme? Etsitkö kansanperinteen, kirjallisuuden, suomen kielen tai historian asiantuntijaa haastateltavaksi? SKS:n viestintä palvelee sinua mielellään, ota yhteyttä!

Jäsenille

SKS on suomalaista kulttuuria tutkivia aloja yhdistävä tieteellinen seura sekä kulttuuriperinnön tuntemusta edistävä kulttuurijärjestö. SKS:n jäsenenä olet osa ainutlaatuista humanistisen osaamisen ja toiminnan verkostoa. Tutustu SKS:n jäsenyyteen ja jäsenetuihin!

Kirjantekijöille

Haluatko tarjota meille tieteellistä käsikirjoitusta tai suunnitteletko yleistajuista tietokirjaa? Etsitkö arkistoaineistoa tai lähdekirjallisuutta kirjan tekemisen tueksi? Tutustu kirjantekijöille tarjoamiimme palveluihin.

Opettajille

SKS:n avoimet oppimisaineistot ja tietopaketit tarjoavat ajantasaista ja tutkittua tietoa suomalaisesta kulttuurista, kirjallisuudesta, historiasta ja kulttuuriperinnöstä. Olet myös tervetullut ryhmäsi kanssa vierailulle tai työpajaan SKS:aan!

Sukututkijoille

SKS:n arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta, josta myös sukututkijat tekevät löytöjä. SKS:n arkiston ja kirjaston palvelut ovat kaikille avoimia – tervetuloa!

Uutiset ja puheenaiheet

17.5.2024 – Blogi

The Kalevala – Living Epic Heritage

16.5.2024 – Uutiset 2

SKS:n vastaajaverkosto esittäytyy: Jorma Aaltoselle mieluisia kirjoitusaiheita ovat mökkeily ja kasvit

8.5.2024 – Blogi

Miksi keräämme muistitietoa syntymäpäivistä?


Sivun kuvat: Emma Suominen ja Gary Wornell.