SKS tarjoaa monipuolisia aineistoja ja palveluita sukututkijoille

SKS:n arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta, josta myös sukututkijat tekevät löytöjä. Osa aineistoista on käytettävissä paikan päällä, mutta yhä suurempi osa myös verkon välityksellä. SKS:n arkiston ja kirjaston palvelut ovat kaikille avoimia – tervetuloa!

SKS:n palveluiden hyödyntämisen ABC sukututkijoille

SKS palvelee sukututkijoita sekä digitaalisesti että paikan päällä Helsingissä ja Joensuussa. Tässä SKS:n kuusi vinkkiä sukututkijalle.

Kansallisbiografia-sarjan osien 1–8 selkämykset.

Tee hakuja henkilöhistoriallisiin tietokantoihin

Kansallisbiografia sisältää lähes 6500 tutkijoiden kirjoittamaa pienoiselämäkertaa, ja kokoelmaa päivitetään ja täydennetään jatkuvasti. SKS:n verkkoaineistoista löydät myös useita muita henkilöhistoriallisia tietokantoja.

Kolme henkilöä selailemassa arkistokortistoja.

Hyödynnä SKS:n arkiston kokoelmia

SKS:n arkiston perinteen ja nykykulttuurin kokoelmassa on tuhansien kerääjien ja kertojien välittämää muistitietoa ja perinnettä. Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelma sisältää puolestaan laajoja henkilö-, suku- ja yhdistysarkistoja. Autamme mielellämme aineistojen löytämisessä ja käytössä. Arkistokäynnistä on hyvä sopia etukäteen. Tällöin saat aineistot käyttöösi heti ensimmäisellä käynnilläsi.

Tutustu taustoittaviin tiedonlähteisiin

Tiedot Suomen ja paikkakuntien historiasta, ammateista, asuinpaikoista ja asumuksista, siirtolaisuudesta ja sotakokemuksista auttavat syventämään sukututkimusta. Tietoa näistä lähteistä löydät SKS:n Finnasta.

Kysy SKS:n asiantuntijoilta apua tiedonhakuun

Asiantuntijamme ovat apunasi, kun etsit tietoa ja tiedonlähteitä. Opastamme etäyhteydellä tai paikan päällä kirjastossa ja arkistossa. Voit varata ajan henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen tai ryhmäopastukseen.

Lukupaikka kirjaston tiloissa.

Viivähdä SKS:n rauhallisissa työskentelytiloissa

Helsingissä SKS:n päärakennuksen pohjakerroksessa on vapaasti käytössä olevia rauhallisia työpisteitä, joista osassa on tietokone. Tervetuloa!

Tilaa SKS:n uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen sähköpostiisi tiedät mitä meillä tapahtuu. Uutiskirjeissä kerromme SKS:n ajankohtaisista kuulumisista, aineistoista, muistitiedon keruista, palveluista, julkaisuista ja tilaisuuksista.

Näitä sukututkijat kysyvät meiltä usein

SKS:n aineistot ja palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Tieteellisistä verkkojulkaisuista Kansallisbiografia on osittain maksullinen ja edellyttää lisenssiä. Myös Kansallisbiografiaa voi kuitenkin käyttää maksutta SKS:n kirjastossa. Arkiston ja kirjaston tietopalvelu on pääosin maksutonta. Laajat selvitystyöt on kuitenkin sovittava etukäteen ja ne ovat maksullisia.

Kysy SKS:lta

Tarvitsetko apua kansanperinnettä, muistitietoa, kotimaista kirjallisuutta tai kulttuurihistoriaa koskevassa tiedonhaussa tai aineistojen löytämisessä?

Kysy SKS:lta on arkiston ja kirjaston yhteinen tietopalvelu. Saat parhaan vastauksen, kun muotoilet kysymyksesi selkeästi ja kerrot, mihin tarkoitukseen etsit tietoa ja mitä aineistoja olet jo löytänyt.

Tietopalvelumme on pääsääntöisesti maksutonta.

Saat vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen noin viikon kuluessa.

Täytä kaikki kentät.

Tietosuoja*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pehmeäkantisia, värikkäitä kirjoja.

Tutustu SKS:n tiedekirjoihin

Julkaisemme avoimesti verkossa vertaisarvioitua tiedekirjallisuutta kirjallisuuden, kulttuurien tutkimuksen, historian ja suomen kielen alalta. Tervetuloa lukemaan SKS:n avoimia tiedekirjoja!

Tutustu SKS:n tieto- ja tilauskirjoihin

SKS:n yleistajuisten tietokirjojen ja tilauskirjojen kustantamisesta vastaa SKS Kirjat, joka on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran omistama kustannusosakeyhtiö.

Sukututkijoille suunnatuista palveluistamme kertovat lisää

Arkisto, Helsinki

Asiakas- ja tietopalvelu

Arkisto

+358 201 131 240

Kirjasto

Asiakaspalvelu

Kirjasto

+358 201 131 272

Uutiset ja puheenaiheet

Placeholder image
19.4.2024 – Blogi

Geneettinen kritiikki virtaa Helsingistä Bolognaan

15.4.2024 – Uutiset

Etno-Espan juhlavuoden biisikilpailu – sävellä tulevaisuuden kansanlaulu!

12.4.2024 – Blogi

Ruotsinsiirtolaisten lapset saavat äänen

Osallistu tapahtumiin