SKS tarjoaa monipuolisia aineistoja ja palveluita opiskelun tueksi

SKS:n digitaaliset julkaisut sekä arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta. Osa aineistoista on käytettävissä paikan päällä, mutta yhä suurempi osa myös verkon välityksellä. SKS tarjoaa opiskelijoille myös tiedonhaun tukea ja rauhallista työskentelytilaa. Vuosittain haussa on myös harjoittelupaikkoja.

SKS:n palveluiden hyödyntämisen ABC opiskelijoille

SKS tarjoaa opiskelijoille palveluita sekä digitaalisesti että paikan päällä Helsingissä ja Joensuussa. Tässä SKS:n kuusi vinkkiä opiskelijalle.

Useiden eri Kalevala-painosten kansikuvia.

Hyödynnä SKS:n monipuolisia verkkoaineistoja

SKS:n verkkoaineistoista löydät digitoituja arkistoaineistoja, tietopaketteja ja oppimisaineistoja, tieteellisiä kriittisiä editioita, hakuteoksia ja sanastoja, luetteloita ja bibiliografioita, oppaita ja tietokantoja.

Painettu pehmeäkantinen kirja ja saman kirjan sähkökirjaversio auki puhelimella sekä tabletilla.

Lue avoimia tiedekirjoja

SKS julkaisee vertaisarvioitua tiedekirjallisuutta kirjallisuuden, kulttuurien tutkimuksen, historian ja suomen kielen alalta. Kaikki uudet kirjamme ovat vapaasti luettavissa verkossa.

Tule asiakkaaksi kirjastoon

Kirjastomme erityisaloja ovat kotimainen kirjallisuus, kirjallisuudentutkimus sekä kulttuurien tutkimus. Tervetuloa!

Kolme henkilöä selailemassa arkistokortistoja.

Tule asiakkaaksi arkistoon

Arkistossamme on laajat kokoelmat perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian aineistoja. Tervetuloa!

Tilaa SKS:n uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen sähköpostiisi tiedät mitä meillä tapahtuu. SKS:n uutiskirje ilmestyy 4–6 kertaa vuodessa.

Lue Vähäisiä lisiä

Oletko lukenut Vähäisten lisien uusimman blogikirjoituksen?

Näitä opiskelijat kysyvät meiltä usein

SKS:n aineistot ja palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Tieteellisistä verkkojulkaisuista Kansallisbiografia on osittain maksullinen ja edellyttää lisenssiä. Myös Kansallisbiografiaa voi kuitenkin käyttää maksutta SKS:n kirjastossa. Arkiston ja kirjaston tietopalvelu on pääosin maksutonta. Laajat selvitystyöt on kuitenkin sovittava etukäteen ja ne ovat maksullisia.

Kyllä, SKS:aan voi hakea korkeakouluharjoitteluun. Tarjoamme vuosittain harjoittelupaikkoja esimerkiksi folkloristiikan, kirjallisuuden, suomen kielen, viestinnän ja historian alojen opiskelijoille. Lue lisää harjoittelusta SKS:ssa.

Jos olet kiinnostunut järjestämään vierailun SKS:aan esimerkiksi ainejärjestösi tai muun opiskelijajärjestön kanssa, ota yhteyttä SKS:n viestintään tai varaa aika lomakkeella.

Selaa tulevia tapahtumiamme

Oletko kiinnostunut kulttuuritapahtumistamme tai tieteellisistä seminaareistamme? Järjestämme sekä suurelle yleisölle että tiedeyhteisölle suunnattuja tapahtumia yksin ja yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa. Tilaisuutemme ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia ja monia niistä voi seurata myös verkossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tule harjoittelijaksi SKS:aan!

Tarjoamme vuosittain harjoittelupaikkoja esimerkiksi folkloristiikan, kirjallisuuden, suomen kielen, viestinnän ja historian alojen opiskelijoille. Harjoittelupaikka SKS:ssa tarjoaa mahdollisuuden olla mukana monitieteisessä yhteisössä, osana perinteikästä tutkimus- ja kulttuurilaitosta.

SKS:n Finna on aineistojen aarreaitta

Keskustelemuksia

Keskustelemuksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcast, jossa matkustetaan menneestä nykyisyyteen SKS:n kiehtovien aineistojen ja julkaisujen siivittämänä. Vesa Kyllösen vieraina on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka pureutuvat ikivanhoihin ja ihan uusiin kulttuurin, kirjallisuuden, kielen ja historian kysymyksiin. Sarja sopii kaikille kulttuuriperinnöstä ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Opiskelijoille suunnatuista palveluistamme kertovat lisää

Kirjasto

Asiakaspalvelu

Kirjasto

+358 201 131 272

Arkisto, Helsinki

Asiakas- ja tietopalvelu

Arkisto

+358 201 131 240

Viestintä

Median yhteydenotot, tilaisuudet, vierailut, oppilaitosyhteistyö

+358 201 131 231

Kati Mikkola

viestintäjohtaja

Hallinto- ja talousosasto

+358 50 598 7501

Lue lisää Katista

Uutiset ja puheenaiheet

12.4.2024 – Blogi

Ruotsinsiirtolaisten lapset saavat äänen

11.4.2024 – Uutiset 3

Euroopan komissio on myöntänyt Euroopan kulttuuriperintötunnuksen Kalevalalle

Placeholder image
5.4.2024 – Blogi

Romanien kansalaisaktivismin ja taiteen liitto tunnetaan Suomessa yli sadan vuoden ajalta

Osallistu tapahtumiin