Tutkijoille
SKS tarjoaa monipuolisia aineistoja ja palveluita tutkijoille
SKS:n arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat tutkijoille kulttuuriperinnön ja kirjallisuuden ehtymätön aarreaitta. Osa aineistoista on käytettävissä paikan päällä, mutta yhä suurempi osa myös verkon välityksellä. Tutustu myös SKS:n avoimiin tieteellisiin verkkojulkaisuihin. SKS jakaa tutkijoille hakemusten perusteella myös apurahoja ja tarjoaa työpisteitä Helsingissä.
Suosituimmat aineistot, palvelut ja linkit tutkijoille
SKS:n palveluiden hyödyntämisen ABC tutkijoille
SKS palvelee tutkijoita sekä digitaalisesti että paikan päällä Helsingissä. Tässä SKS:n vinkit tutkijoille.

Hyödynnä SKS:n arkiston kokoelmia
Tutustu kokoelmiimme

Kysy SKS:n kirjastosta apua tiedonhakuun
Lue lisää tietopalvelustamme

Sukella SKS:n arkiston ja kirjaston aineistoihin SKS:n Finnassa
Siirry SKS:n Finnaan

Tutustu SKS:n tieteellisiin verkkoaineistoihin
Selaa verkkoaineistojamme

Lue SKS:n avoimia tiedekirjoja
Tutustu tiedekirjoihimme

Tarjoa käsikirjoitusta SKS:n tiedesarjoihin
Lue lisää tiedesarjoistamme

Osallistu SKS:n tutkijaseminaariin
Lue lisää tutkijaseminaaristamme

Tule tutkijaksi SKS:n tutkimusosastolle
Lue lisää tutkimusosastostamme

Hae apurahaa
Lue lisää apurahoistamme

Tarjoa ideaa muistitietokeruuseen
Lue lisää keruistamme

Järjestä seminaari SKS:ssa
Lue lisää tapahtumien järjestämisestä
Näitä tutkijat kysyvät meiltä usein
SKS:n aineistot ja palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Tieteellisistä verkkojulkaisuista Kansallisbiografia on osittain maksullinen ja edellyttää lisenssiä. Myös Kansallisbiografiaa voi kuitenkin käyttää maksutta SKS:n kirjastossa. Arkiston ja kirjaston tietopalvelu on pääosin maksutonta. Laajat selvitystyöt on kuitenkin sovittava etukäteen ja ne ovat maksullisia.
Työpistettä voi hakea minkä tahansa alan tutkija, mikäli hänen tutkimusaiheensa sopii SKS:n tutkimusprofiiliin. SKS:n tutkimusosasto on monitieteinen tutkimusyhteisö, jossa työskentelee muun muassa perinteen-, kielen- ja kirjallisuudentutkijoita, historioitsijoita, taidehistorioitsijoita ja uskontotieteilijöitä projekti- ja apurahatutkijoina. Voit hakea työpistettä tutkimusosastolta joko yksittäisenä tutkijana (väitöskirjatekijänä tai post doc -vaiheessa) tai tutkimushankkeen jäsenenä.
Tee haku SKS:n Finnasta

Oletko kiinnostunut SKS:n jäsenyydestä?
SKS on suomalaista kulttuuria tutkivia aloja yhdistävä tieteellinen seura sekä kulttuuriperinnön tuntemusta edistävä kulttuurijärjestö. SKS:n jäsenenä voit vaikuttaa siihen, millaista kulttuuriperintötyötä Suomessa tehdään.
SKS on humanististen tieteellisten seurojen äiti
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura perustettiin vuonna 1831, ja se on Suomen toiseksi vanhin tieteellinen seura. Sitä vanhempi on vain Societas pro Fauna et Flora Fennica, joka on vuonna 1821 perustettu Suomen eläimistön ja kasviston tutkimusseura. SKS:n siipien suojissa ovat syntyneet monet suomalaiset humanistisen alan tieteelliset seurat ja organisaatiot. Nykyään SKS on tutkimuslaitos, joka tunnetaan uraauurtavasta monitieteisestä tutkimuksesta.
SKS:n keskeisaloja ovat kansanperinne, kirjallisuus ja suomen kieli. SKS:n tutkimusosastolla työskentelee vuosittain noin parikymmentä seuran keskeisalojen ja lähialojen tutkijaa.
Tiesitkö tämän SKS:sta?
Sana ”kirjallisuus” keksittiin SKS:n nimeä varten
Tutkijoille suunnatuista palveluistamme kertovat lisää

Ville Kivimäki
tutkimusjohtaja
Tutkimusosasto
ville.kivimaki@finlit.fi+358 50 351 2170
Lue lisää Villestä

Osallistu tapahtumiin
- ke 19.3.
- to 20.3.
Variantti-kollokvio 2025: Kommentoinnin lumo * Annotoinnin tenho
SKS:n juhlasali, Hallituskatu 1, HelsinkiKlo.10.15–16.30 - to 27.3.

Tilaa SKS:n uutiskirje
Uutiskirjeissä kerromme SKS:n ajankohtaisista kuulumisista, aineistoista, muistitiedon keruista, palveluista, julkaisuista ja tilaisuuksista. Uutiskirje ilmestyy 4–6 kertaa vuodessa.
Osallistu keruisiin

Itsenäisen Suomen tieteen historia
Vastausaikaa jatkettu vuoden 2024 loppuun! Tieteentekijä! Kerro elämästäsi ja ympäristöstäsi tieteen ja tutkimuksen maailmassa 31.12.2024 mennessä. Keruu on osa laajempaa Itsenäisen Suomen tieteen historia -hanketta.
Lisätietoa ja vastauslomake

Luonnonvesiuinti
Kerro meille luonnonvesissä uimiseen liittyvistä kokemuksistasi! Vastausaikaa on 15.8.2025 asti. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.
Lisätietoa ja vastauslomake

Kuultava tulevaisuus
Kerro meille, missä on mieleesi jäänyt äänimaisema, miksi se on sinulle tärkeä tai miksi olet kiinnittänyt siihen huomiota. Entä millainen on tulevaisuuden äänimaisema? Vastaa 30.4.2025 mennessä. Arvomme vastaajien kesken kirja- ja äänitepalkintoja.
Lisätietoa ja vastauslomake

Vanhuus monin silmin
Kerro meille, millaisia ajatuksia sinulla on vanhuudesta! Vastaa 31.10. mennessä. Arvomme kaikkien kirjoituksensa lähettäneiden kesken kirjapalkintoja.
Lisätietoa ja vastauslomake

Mistä tunnet sä ystävän?
Kerro meille ajatuksiasi ja kokemuksiasi ystävyydestä. Vastaa 15.8.2025 mennessä ja voita kirjapalkintoja!
Lisätietoa ja vastauslomake
Sivun kuvat: Gary Wornell ja Emma Suominen.