Hae tutkijaresidenssiin Tarttoon

Haku SKS:n tutkijaresidenssiin Tartossa kaudelle 1.9.2024–31.12.2024 on auki. Jätä hakemuksesi perjantaihin 19.4.2024 mennessä.

Jos olet Tarttoon liittyvää tutkimustyötä tekevä humanististen tai yhteiskunnallisten alojen tutkija, kaupunkiin työskentelemään lähtevä kulttuurialan toimija tai tarvitset rauhaisaa työskentelypaikkaa tutkimuksesi tekemiseen, voit hakea paikkaa Tarton residenssistämme. Huom. kevään 2024 haussa paikkoja jaetaan poikkeuksellisesti vain vuoden 2024 loppuun saakka.

Tutkijaresidenssi on kahden huoneen asunto Tarton keskustassa, lähellä Eesti Kirjandusmuuseumia ja yliopistoa. Se myönnetään yhdelle hakijalle kerrallaan, mutta tilapäisesti sinne voi majoittua 1–4 henkeä. Asuminen on residenssipaikan saaneelle maksutonta.

Residenssikausien pituus voi vaihdella yhdestä viikosta yhteen kuukauteen. Tätä pidempiä jaksoja myönnämme vain poikkeustapauksissa.

Hae residenssipaikkaa näin:

  • Laadi vapaamuotoinen hakemus ja liitä siihen enintään sivun mittainen tutkimus- tai työsuunnitelma sekä lyhyt cv.
  • Kerro hakemuksessasi toivomasi residenssijakso ja perustelut ajankohdalle. Mikäli voit lähteä Tarttoon vaihtoehtoisina aikoina, kerro myös se. Hakemuksia tulee usein päällekkäisille viikoille ja kuukausille.
  • Lähetä hakemus sähköpostitse yhtenä tiedostona perjantaihin 19.4. mennessä osoitteeseen ville.kivimaki@finlit.fi.

Residenssikaudet jakaa SKS:n tutkimus-, arkisto- ja kirjastovaliokunta. Päätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti hakijoille toukokuun alkupuolella.