Avoimet tiedekirjat

Tiedeuutuudet avoimesti verkossa

Kaikki uudet tiedekirjamme julkaistaan välittömästi avoimina sähkökirjoina EPUB- ja PDF-muodossa. Tervetuloa lukemaan!

Vaikuttavasti avointa

Tiedesarjojemme kirjat julkaistaan sekä painettuina että avoimina sähkökirjoina. Avoin julkaiseminen tuo tutkijoille näkyvyyttä ja lukijoille maksuttoman pääsyn uusimman tiedon äärelle.

Avoimet sähkökirjamme julkaistaan Ubiquity Partner Networkin julkaisualustalla. Kirjoja voi ladata ja lukea EPUB- ja PDF-muodossa ja niihin voi myös tehdä kommentteja ja merkintöjä hypothes.is-työkalulla.

Kirjamme lisensoidaan Creative Commons -lisenssillä CC BY-NC-ND, joka sallii teoksen epäkaupallisen käytön sillä ehdolla, että tekijä mainitaan, mutta kieltää teoksen muuttamisen. Jokainen kirja saa myös tieteelliseen viittaamiseen soveltuvan pysyvän DOI-tunnisteen.

Kirjojen metadata viedään OAPENiin, DOABiin sekä muihin kansainvälisiin tieteen tietokantoihin ja aggregointipalveluihin, joiden kautta kirjat löytävät lukijansa tehokkaasti. Palveluiden kautta voi seurata, kuinka paljon kirjoja luetaan ja ladataan.

Kaikilla tulee olla pääsy tutkitun tiedon äärelle.

Kuka maksaa avoimen julkaisemisen?

Perimme avoimesta julkaisemisesta maksun tutkijoilta ja tutkimushankkeilta, joilla on siihen varattua rahoitusta. Yksittäisiltä tutkijoilta emme koskaan peri maksua.

Uutuuskirjamme vuodesta 2021 lähtien julkaistaan välittömästi myös avoimina sähkökirjoina. Vanhempia julkaisujamme emme julkaise uudelleen avoimina ilman erillistä rahoitusta.

Teemme yhteistyötä Avoimen tieteen kansallisen koordinaation kanssa suomalaiseen tiedemaailmaan soveltuvien avoimen julkaisemisen rahoitusmallien löytämiseksi.

Sinunkin tutkimuksesi avoimesti saataville?

Haluatko julkaista tieteellisissä sarjoissamme? Otamme mielellämme vastaan kiinnostavia kirjaehdotuksia! Tutustu ohjeisiimme ja tee meille kirjaehdotus.

SKS:ssa avoimen tieteen puolesta työskentelee

Niklas Alén

avoimen tieteen asiantuntija

Tiedekustantamo

+358 40 534 2614


Kuvat: Emma Suominen, SKS.