Kolme naista keskustelee kirjahyllyn edessä. Yhdellä on kädessään tabletti, jossa on auki SKS:n avoimien tiedekirjojen julkaisualusta.

SKS:n tiedekustantamo

Tieteellinen kustantaja

SKS:n tiedekustantamossa julkaisemme vertaisarvioitua tiedekirjallisuutta kirjallisuuden, kulttuurien tutkimuksen, historian ja suomen kielen alalta avoimesti verkossa sekä painettuina kirjoina. Tiedekirjojemme kustannuspäätökset tekee tieteellisesti ansioitunut julkaisuvaliokunta, ja toimitustiimimme huolehtii käsikirjoituksen tuotannosta aina valmiiksi kirjaksi saakka.

Haluatko julkaista tiedesarjoissamme?

Etsitkö tutkimuksellesi kustantajaa? Otamme mielellämme vastaan kiinnostavia ja innostavia kirjaehdotuksia ja käsikirjoituksia! Tutustu tieteellisiin sarjoihimme ja tee kirjaehdotus.

Tuoreinta tiedettä avoimesti

Tiedekustantamon uutuuskirjat julkaistaan paitsi painettuina kirjoina myös avoimina sähkökirjoina. Tervetuloa lukemaan julkaisualustallemme oa.finlit.fi!

Kansallisbiografian pienoiselämäkerrat

Yli 6 500 elämäkerta-artikkelin Kansallisbiografia on suosituin verkkojulkaisumme. Se ja muut henkilöhistorialliset verkkojulkaisumme palvelevat historiantutkijoita, sukututkijoita, toimittajia ja muita tiedonjanoisia.

Aineistot ja julkaisut sähköisiksi

Tiedekustantamon asiantuntijat kehittävät myös tieteellisen julkaisemisen uusia muotoja: avoimia sähkökirjoja, avoimen datan verkkojulkaisuja, tekoälypohjaista tekstintunnistusta sekä arkistoaineistojen automaattista rakenteistamista. Digitaaliset palvelumme tuovat seuran aineistot käyttäjien ulottuville ajasta ja paikasta riippumatta.

Tutustu verkkojulkaisuihimme

Eliel Aspelin-Haapkylä: Päiväkirjat

Estetiikan ja nykyiskansain kirjallisuuden professorin, SKS:n pitkäaikaisen esimiehen Eliel Aspelin-Haapkylän päiväkirjat.

Codex Aitolahti

Aitolahden koodeksi, 1640-luvulla laadittu suomennos Kristoffer Baijerilaisen maanlaista (1442).

Jos mun tuttuni tulisi

Mitä tapahtui, kun nuori tukholmalainen virkamies Carl Gustaf Zetterqvist keksi vuonna 1842 ruveta keräämään käännöksiä suomalaisesta Jos mun tuttuni tulisi -runosta?

Elias Lönnrotin kirjeenvaihto

Elias Lönnrotin 6 300 kirjeen laajuinen kirjeenvaihto, noin 2 900 lähetettyä ja 3 400 vastaanotettua kirjettä.

Herra Martin lainsuomennos

Nordströmin koodeksi, 1600-luvulla tehty kopio Kristoffer Baijerilaisen maanlain (1442) suomennoksesta, jonka kirkonmies Martinus Olavi laati 1580-luvulla.

Codices Fennici

Suomessa kirjoitettujen ja käytettyjen keskiaikaisten ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kokoelma, joka sisältää yli 200 käsikirjoitusta tai käsikirjoitusfragmenttia.

Kysyttävää tiedekustantamosta?

Tiedekustantamo

Kirjaehdotukset ja tiedustelut

Kirsi Keravuori

kustannusjohtaja

Tiedekustantamo

+358 40 564 0264

Lue lisää Kirsistä

Maija Yli-Kätkä

julkaisukoordinaattori

Tiedekustantamo

+358 40 539 4235

Lue lisää Maijasta

Niklas Alén

avoimen tieteen asiantuntija

Tiedekustantamo

+358 40 534 2614

Maria Niku

asiantuntija, digitaaliset editiot

Tiedekustantamo

+358 40 779 1655

Lue lisää Mariasta

Risto Valjus

tutkija

Tiedekustantamo

+358 40 538 5406

Lue lisää Ristosta

Eija Hukka

tekninen toimittaja

Tiedekustantamo

+358 40 534 2485

Lue lisää Eijasta

Kati Hitruhin

kustannustoimittaja

Tiedekustantamo

+358 50 338 5030

Lue lisää Katista