Ohjeita opinnäytteen tekijöille
Teetkö opinnäytetyötä, esitelmää tai tutkimusta? Etsitkö aihetta tai aineistoa esitelmään, pro graduun tai väitöskirjaan? Mielenkiintoisen aineiston löytäminen voi helpottaa valintaa. Arkisto vastaanottaa jatkuvasti uusia kiinnostavia aineistoja ja järjestäessämme vanhoja saatamme törmätä aiheisiin, joita voimme tarjota opinnäytteiden tekijöille.
Aineistoihin tutustuminen ja tutkimusaineiston kokoaminen on osa tutkimusta. Valtaosa arkiston aineistoista on käytettävissä vain arkiston tiloissa. Digitaalisia aineistoja ja aineistoluetteloja löytyy verkkosivuiltamme ja Finnasta.
Pääsääntöisesti aineistoihin tutustutaan arkiston tutkijasaleissa. Joitakin kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmien mikrofilmejä voit tilata kaukolainana arkistoihin, kirjastoihin ja museoihin, mutta muita aineistoja ei voi tilata toiselle paikkakunnalle.
Aineistoihin tutustuessasi sinun kannattaa heti työn alussa perehtyä myös siihen, kuinka aineistoihin viitataan.
Jos haluat kerätä tutkimusaineiston itse haastattelemalla tai muuten keräämällä, ja luovuttaa sen SKS:n arkistoon, ota yhteyttä arkiston asiakaspalveluun. Yhteyttä kannattaa ottaa jo ennen aineiston keruuta ja tutimussuostumusten laatimista.
Ajanvaraus tiedonhaun opastukseen
Varaa aika henkilökohtaiseen tiedonhaun opastukseen tai ryhmäopastukseen. Tarjoamme opastusta ma–pe klo 10–15. Tietoasiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä tarkemman ajan sopimiseksi.
Kysy SKS:lta
Tarvitsetko apua kansanperinnettä, muistitietoa, kotimaista kirjallisuutta tai kulttuurihistoriaa koskevassa tiedonhaussa tai aineistojen löytämisessä?
Kysy SKS:lta on arkiston ja kirjaston yhteinen tietopalvelu. Saat parhaan vastauksen, kun muotoilet kysymyksesi selkeästi ja kerrot, mihin tarkoitukseen etsit tietoa ja mitä aineistoja olet jo löytänyt.
Tietopalvelumme on pääsääntöisesti maksutonta.
Saat vastauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen noin viikon kuluessa.
Sivun taustakuva: Gary Wornell