Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.finlit.fi/ ja se on laadittu 27.10.2023. Seloste on viimeksi päivitetty 5.12.2023. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut Karhu Helsinki oy. Palvelua ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta sivusto on pyritty toteuttamaan mahdollisimman kattavasti WCAG 2.1 -kriteerien AA-tason mukaisesti. Jatkamme sivuston kehitystä saavutettavammaksi. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaa, kun saamme puutteita korjattua.

Digipalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset pääosin (WCAG-kriteeristö 2.1, tasot A ja AA). Alla lista puutteista, jotka ovat tiedossa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tiedotus@finlit.fi tai soittaa numeroon 0201 131 231.

Kohtuuton rasite

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) pyrkimys on noudattaa toiminnassaan saavutettavuuden AA-tasoa. SKS:n verkkopalveluja on tehty yli 20 vuoden ajan, josta suurin osa rakennettu ennen tietoa digipalvelulain vaatimuksista. SKS muuttaa palvelujaan saavutettavammaksi 2020-luvulla, mutta verkossa olevan aineiston massiivista määrää ei ole mahdollista muuttaa nopeasti saavutettavuuden AA-tasolle. Työtä saavutettavuuden eteen tehdään jatkuvasti.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000