Juhlakalenteri

Tietoa, kuvia, videoita ja tehtäviä suomalaisten vuotuisjuhlien vietosta ennen ja nyt. Helposti lähestyttävä myös suomen kieltä harjoitteleville.

Virtuaalivierailu SKS:n arkistoon

SKS:n virtuaalisessa arkistosalissa perinnekokoelmat heräävät eloon. Suunnista itsenäisesti arkistosalin kortistoilla ja etsi kiinnostavia aiheita.

7 veljestä

Aleksis Kiven romaanin teksti, sanastoa ja kiinnostavaa teoksen taustoitusta. Mukana myös oppimistehtäviä ja juonitiivistelmä kiireiselle.

Matkalla Kalevalaan

Kansalliseepoksen taustaa, sisältöä ja tulkintoja viimeisimpiä tutkimustuloksia hyödyntäen. Sisältää myös oppimistehtäviä.

Inkeri ja inkeriläisyys

Uraauurtava oppimisaineisto Inkerin historiasta ja inkeriläisten kohtaloista. Runsaasti kuva-, video- ja äänimateriaalia sekä oppimistehtäviä.

Kynällä kyntäjät

Kiehtova näkymä kansanihmisten kirjoituksiin ajalta, jolloin kirjoitustaito oli harvinainen. Käsikirjoituksia, pienoiselämäkertoja ja oppimistehtäviä.

1918 – Minä olin siellä, Jag var där

Kaksikielinen oppimisaineisto vuoden 1918 sisällissodan tapahtumista. Perustuu arkistoaineistoihin, joita oppimistehtävät täydentävät.

Fonogrammit

SKS:n arkiston äänitekokoelman vanhimpia äänitteitä vuosilta 1904–1956, Siperian nenetsien asuinseuduilta pohjoisille saamelaisalueille saakka.

SKS:n talon historia

SKS:n talo Helsingin Kruununhaassa valmistui 1890. S. Gripenbergin suunnitteleman rakennuksen vaiheita elävästi kuvin ja tekstidokumentein.

Stalinin vainojen muistot

Tietoa suomalaisten Venäjän siirtolaisuuden historiasta ja vaiheista Stalinin vainoissa 1920−1950-luvuilla. Sisältää oppimistehtäviä.

Kalevala

Täältä löydät vuoden 1849 Kalevalan tekstin kokonaisuudessaan sekä perustietoa kansalliseepoksesta suomen lisäksi kymmenellä kielellä.

Tiet lähteisiin – Aleksis Kivi SKS:ssa

Ulottuvillasi on nyt kaikki, mitä Aleksis Kiven tuotannosta on tallella SKS:n arkiston ja kirjaston kokoelmissa! Keskustelu Aleksis Kivestä jatkukoon!

Kieli ja identiteetti

Lähde matkalle suomen kieleen ja tutustu nykysuomalaisten kieleen.

Tutustu SKS:n tarjoamiin aineistoihin ja palveluihin opettajille:

Lue lisää

Tutustu SKS:n tiedekirjoihin

Julkaisemme avoimesti verkossa vertaisarvioitua tiedekirjallisuutta kirjallisuuden, kulttuurien tutkimuksen, historian ja suomen kielen alalta. Tervetuloa lukemaan SKS:n avoimia tiedekirjoja!

Uutisia ja puheenaiheita

21.6.2024 – Uutiset

Uutuuskirja: Nykyisin suositut naisten elämäkerrat ovat jatkumoa jo 1700-luvulla kerrotuille varhaisten naisten tarinoille

Placeholder image
20.6.2024 – Blogi

Tekstit meissä ja ympärillämme

19.6.2024 – Uutiset

Lisää valokuvaajia Kansallisbiografiaan