Keskustelemuksia: Nationalistinen ruokaperinne

Suomalaista ruokakulttuuria on alettu rakentaa 1800-luvulla kansallisuusaatteen innoittamana. Millaista on ollut nationalistinen ruokaperinne? Millaisia merkityksiä on riisipiirakalla? Miten lypsykone muutti maailmaa? Keskustelemuksien 2. kauden 2. jakson vieraina ovat folkloristiikan post doc -tutkija Heidi Henriikka Mäkelä ja dosentti Taija Kaarlenkaski.

Kuuntele jakso alta tai Spotify, Anchor, Apple Podcasts tai Google Podcasts -alustalta:

Keskustelemuksia

Keskustelemuksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcast, jossa matkustetaan menneestä nykyisyyteen SKS:n kiehtovien aineistojen ja julkaisujen siivittämänä. Vesa Kyllösen vieraina on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka pureutuvat ikivanhoihin ja ihan uusiin kulttuurin, kirjallisuuden, kielen ja historian kysymyksiin. Sarja sopii kaikille kulttuuriperinnöstä ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Uutiset ja puheenaiheet

22.2.2024 - Kirjatiedotteet

Kattava uutuusteos geneettisen kritiikin nykyisistä kansainvälisistä suuntauksista

20.2.2024 - Blogi

Lähteiden äärellä. Havaintoja Lönnrotin arkistosta

16.2.2024 - Blogi

Kiistoja karjalaisista itkuvirsistä – Kuka omistaa perinteen?