Keskustelemuksia: Omintakeinen kielenkäyttäjä Volter Kilpi

Kriitikot ja kirjallisuudentutkijat ovat pitäneet Volter Kilven teosta Alastalon salissa (1933) yhtenä keskeisimmistä suomalaisista romaaneista. Teos ei ole kuitenkaan koskaan ollut laajan kiinnostuksen kohteena, sillä suuren yleisön keskuudessa se on koettu vaikealukuiseksi. Silti – tai juuri siksi – Alastalon salia verhoaa myyttisyys.

Keskustelemuksien 2. kauden 3. jaksossa keskustelemme Kilvestä kirjailijana sekä hänen tavastaan käyttää kieltä. Vieraina ovat Volter Kilven elämäkerran laatinut Laura Kokko ja Alastalon salissa -romaanin saksaksi kääntänyt Stefan Moster.

Kuuntele jakso alta tai Spotify, Anchor, Apple Podcasts tai Google Podcasts -alustalta:

Keskustelemuksia

Keskustelemuksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcast, jossa matkustetaan menneestä nykyisyyteen SKS:n kiehtovien aineistojen ja julkaisujen siivittämänä. Vesa Kyllösen vieraina on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka pureutuvat ikivanhoihin ja ihan uusiin kulttuurin, kirjallisuuden, kielen ja historian kysymyksiin. Sarja sopii kaikille kulttuuriperinnöstä ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Uutiset ja puheenaiheet

17.5.2024 - Blogi

The Kalevala – Living Epic Heritage

16.5.2024 - Uutiset 2

SKS:n vastaajaverkosto esittäytyy: Jorma Aaltoselle mieluisia kirjoitusaiheita ovat mökkeily ja kasvit

8.5.2024 - Blogi

Miksi keräämme muistitietoa syntymäpäivistä?