Dosentti Ville Kivimäki SKS:n tutkimusjohtajaksi

Kuva: Janne Rentola/SLS

Ville Kivimäki on palkittu historiantutkija, jolla on monipuolista kokemusta tutkimushankkeiden johtamisesta ja monitieteisestä tutkimuksesta.

Tulevassa tehtävässään tutkimusjohtajana Kivimäki johtaa SKS:n pääsihteerin alaisuudessa seuran tutkimustoimintaa ja -osastoa, vastaa sen toimintaedellytyksistä ja rahoituksesta sekä harjoittaa omaa tutkimusta.

Ville Kivimäki on Tampereen yliopiston Suomen historian dosentti ja yliopistotutkija. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Åbo Akademista vuonna 2013 tutkimuksellaan Battled Nerves: Finnish Soldiers’ War Experience, Trauma, and Military Psychiatry, 1941–44. Kivimäki on tutkinut etenkin toisen maailmansodan ja sodanjälkeisen ajan sosiaali- ja kulttuurihistoriaa. Hänen erityisiä mielenkiinnon kohteitaan ovat kokemusten, tunteiden, muistamisen ja trauman historiat.

Ville Kivimäellä on laajaa kokemusta kansainvälisestä ja monitieteisestä tutkimusyhteistyöstä. Omissa tutkimuksissaan hän on historiantutkijana hyödyntänyt myös muistitieto-, kulttuurin- ja kirjallisuudentutkimuksen teoriaa ja metodologiaa. Kivimäki on saanut tutkimuksistaan muun muassa Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinnon, Suomen Akatemian akatemiapalkinnon sekä Tieto-Finlandia-palkinnon.

”SKS:ssa tulen osaksi yhteisöä, jonka työtä arvostan erittäin korkealle. Humanistisella tutkimuskentällä tapahtuu tällä hetkellä kiinnostavia asioita digitaalisista ihmistieteistä tunteiden tutkimukseen, ja meillä humanisteilla on paljon annettavaa niin yhteiskunnalliseen keskusteluun kuin muidenkin tieteiden aloille. SKS:n tutkimusosasto kokoaa yhteen poikkeuksellisen määrän monitieteistä humanistista osaamista, ja on suuri ilo liittyä tähän joukkoon”, toteaa Ville Kivimäki.

Kivimäki siirtyy SKS:aan Tampereen yliopistosta, jossa hän toimii tällä hetkellä yliopistotutkijana ja johtaa Suomen Akatemian Kokemuksen historian huippuyksikön ”Eletty kansakunta” -tutkimusryhmää. Hän aloittaa SKS:n palveluksessa 1.1.2024.

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

20.2.2024 - Blogi

Lähteiden äärellä. Havaintoja Lönnrotin arkistosta

16.2.2024 - Blogi

Kiistoja karjalaisista itkuvirsistä – Kuka omistaa perinteen?

13.2.2024 - Uutiset 2

Ukrainalaisten Suomessa asuvien sotapakolaisten kokemuksissa korostuvat yhtymäkohdat Suomen historiaan