FILIn uudeksi koordinaattoriksi Katja Koskela

Katja Koskela, taustalla yksityiskohta Saara Salmen seinämaalauksesta Espoon Keran Halleilta. Kuva: Jetro Stavén

Kirjallisuuden vientikeskus FILIn uudeksi koordinaattoriksi on valittu Katja Koskela.

Katja Koskela aloittaa työskentelyn FILIn uutena koordinaattorina 7. joulukuuta vastuualueenaan tukiohjelmat ja kääntäjäkoulutukset. Hän siirtyy FILIin erityisasiantuntijan virasta Espoon kaupungin kulttuuriyksiköstä. Koskelan vastuualueita ovat olleet muun muassa kulttuuriavustukset, taideapurahat ja kumppanuudet.

”Olemme todella iloisia saadessamme Katja Koskelan FILIin. Hänen vaikuttava työkokemuksensa apurahatoiminnan parissa ja kulttuurialan tuottajana vahvistaa kirjallisuusviennin huipputiimiämme”, sanoo FILIn johtaja Tiia Strandén.

Koskela on toiminut taide- ja kulttuurialalla yli 20 vuotta. Aiemmin hän on työskennellyt Espoon modernin taiteen museo EMMAssa perustamisvuosina rakentamassa uuden museon yleisö- ja opetuspalveluja. Kulttuurituottajan ammattitaitoaan hän on kartuttanut IHME-nykytaidefestivaalilla, jonka ytimessä olivat kansainväliset julkisen taiteen tuotannot.

”Motivoidun taiteen sisällöistä. Olen urallani halunnut edistää niin ammattilaisten työskentelyä kuin taiteen ja kulttuurin roolia ihmisten arjessa. FILI ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on unelmatyöpaikka kaltaiselleni kotimaisen kirjallisuuden maisterille, joka rakastaa lukemista ja seuraa alan ilmiöitä aktiivisesti. FILIssä pääsen hyödyntämään kokemustani kulttuurialalta ja apuraha- ja kumppanuustoiminnasta sekä oppimaan paljon uutta kirjallisuusviennistä. Odotan innolla yhteistyötä asiantuntevan tiimin ja suomalaisen kirjallisuuden kääntäjien kanssa”, Koskela kuvailee.

Ansiokkaasti FILIssä 16 vuotta työskennellyt Merja Aho siirtyy eläkkeelle 30.11. Lämmin kiitos Merja yhteisistä vuosista ja kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseen!

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

20.5.2024 - Uutiset

Uutuuskirja avaa näkymän Euroopan kaupunkien vaihteleviin kielimaisemiin

17.5.2024 - Blogi

The Kalevala – Living Epic Heritage

16.5.2024 - Uutiset 3

SKS:n vastaajaverkosto esittäytyy: Jorma Aaltoselle mieluisia kirjoitusaiheita ovat mökkeily ja kasvit