Manteleita, banaaneita, mittanauha ja kahden kilon käsipainot.

Miksi sinä laihdutat? – Vastaa muistitietokeruuseen ja kerro kokemuksistasi

Manteleita, banaaneita, mittanauha ja kahden kilon käsipainot.
Kuva: Canva.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja liikuntasosiologian apulaisprofessori Hannele Harjunen kutsuvat nyt sinut jakamaan muistosi laihduttamisesta. Millaisia keinoja olet kokeillut pudottaaksesi painoa, ja miten ympärillä olevat ovat suhtautuneet laihduttamiseesi?

Jo pitkään meitä suomalaisia on kannustettu laihduttamaan terveyden nimissä, mutta hoikkuuden tavoitteluun on liittynyt myös muita vaikuttimia. Hyvin hoikka kauneusihanne yleistyi 1960-luvulla ja erityisesti naisten kohdalla hoikkuus on jo kauan ollut normi. Viime aikoina myös miehiin kohdistuvat ulkonäkövaatimukset ovat lisääntyneet. Lehtien laihdutusvinkit ovat tuttuja jo vuosikymmenten takaa ja nykyään erilaisia ruokavalioita, hyvinvointiohjelmia ja kaupallisia laihdutusvalmennuksia on tarjolla joka lähtöön. Ihanteellisen vartalon tavoittelun ja laihduttamisen tavat ovat muuttuneet ja monipuolistuneet.

Millaisia muistoja sinulla on laihduttamisesta?

Keräämme nyt muistoja ja kokemuksia laihduttamisesta. Kerro meille, miksi sinä olet laihduttanut! Oletko harrastanut liikuntaa hoikentuaksesi tai noudattanut erityistä ruokavaliota? Miten muut ovat suhtautuneet laihduttamiseesi? Entä millaisia muistoja sinulla on laihduttamisen lopettamisesta? Arveletko vielä laihduttavasi tulevaisuudessa? Voit kirjoittaa joko omista tai läheisesi kokemuksista.

Laihdutusmuistot-keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Jyväskylän yliopiston liikuntasosiologian apulaisprofessori Hannele Harjunen. Osallistumisaikaa on 30.4.2024 saakka. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista syksyllä 2024 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Muistitietokeruistamme kertoo lisää

Keruut

Arkisto

+358 201 131 240

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

25.6.2024 - Uutiset

Uusi kokoomateos tutkii Suomen ja Namibian suhteen pitkää historiaa antikolonialistisesta näkökulmasta

21.6.2024 - Uutiset

Uutuuskirja: Nykyisin suositut naisten elämäkerrat ovat jatkumoa jo 1700-luvulla kerrotuille varhaisten naisten tarinoille

Placeholder image
20.6.2024 - Blogi

Tekstit meissä ja ympärillämme