Kolme ihmistä tutkii arkistoaineistoja ja yksi ihminen kantaa koteloita.

SKS hakee arkistotutkijan vuorotteluvapaan sijaista arkistoonsa

Kolme ihmistä tutkii arkistoaineistoja ja yksi ihminen kantaa koteloita.
Kuva: Gary Wornell, SKS.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö, joka harjoittaa ja edistää suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön tutkimusta ja tunnetuksi tekemistä. Seuran osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, tiedekustantamo, Kirjallisuuden vientikeskus FILI sekä hallinto- ja talousosasto. SKS:aan kuuluu noin 2 100 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee noin 65 henkilöä.

SKS:n arkisto on perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian alojen yksityisarkisto, joka tarjoaa julkista palvelua. Perinteen ja nykykulttuurin kokoelmat sisältävät suullista perinnettä, kansanmusiikkia, kansatieteellisiä kuvauksia, elämäkertoja ja muistitietoa. Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelman henkilöarkistoaineistot toimivat kirjallisuuden, historian, taiteen ja monen muun tutkimusalan lähteinä. Aineistot ovat mm. käsikirjoituksia, valokuvia ja äänitteitä.

SKS hakee nyt arkistotutkijan vuorotteluvapaan sijaista arkistoonsa 22.1.–30.4.2024 väliseksi ajaksi.

Vuorotteluvapaan sijaisena tehtäviisi kuuluu tietojärjestelmään viedyn tiedon tarkistaminen ja korjaaminen. Lisäksi järjestät, luetteloit ja kuvailet arkistoaineistoja sekä osallistut asiakas- ja tietopalvelun antamiseen.

Toivomme sinulta perehtyneisyyttä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian tai perinteen ja nykykulttuurin kokoelmien kannalta keskeisiin aloihin. Arvostamme opintoja esimerkiksi kirjallisuuden, suomen kielen, kulttuurihistorian, folkloristiikan, etnologian tai historian oppiaineissa sekä kiinnostusta arkistoalaan. Tarvitset työssäsi yhteistyökykyä, omatoimisuutta, huolellisuutta ja halua oppia uusia asioita.

Palkkahaitari on kokemuksestasi ja osaamisestasi riippuen 2500–3100 €/kk.

Vuorotteluvapaan ajaksi palkattavan henkilön tulee olla työtön työnhakija, joka täyttää vähintään yhden seuraavista edellytyksistä:

  • Ollut työttömänä työnhakijana yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. Sijaiseksi palkattavan on oltava työttömänä työnhakijana välittömästi ennen vuorotteluvapaan alkamista.
  • Alle 30-vuotias työtön työnhakija, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi.
  • Työtön työnhakija, joka vuorotteluvapaan alkaessa on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Huomaathan, että päätoimista opiskelijaa ei voida palkata sijaiseksi.

Haku tehtävään on päättynyt.

Lue lisää: www.finlit.fi. Lisätiedustelut arkistonjohtaja Outi Hupaniittu puh. +358 40 581 7980, torstaina 23.11. klo 14–15 tai maanantaina 27.11. klo 14–15.

Uutiset ja puheenaiheet

20.5.2024 - Uutiset

Uutuuskirja avaa näkymän Euroopan kaupunkien vaihteleviin kielimaisemiin

17.5.2024 - Blogi

The Kalevala – Living Epic Heritage

16.5.2024 - Uutiset 3

SKS:n vastaajaverkosto esittäytyy: Jorma Aaltoselle mieluisia kirjoitusaiheita ovat mökkeily ja kasvit