SKS jakoi apurahoja väitöskirjatyöhön

SKS myönsi rahoitusta tutkimuksiin, joissa tarkastellaan räpin ylirajaista paikallisuutta, paikannimistöä suomalaisessa rikoskirjallisuudessa sekä toiseutta ja rasismia maahanmuuttoromaanin teemoina.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on myöntänyt Martti Haavion ja Aale Tynnin rahastosta 15 000 euron apurahan FM Annukka Saaristolle väitöskirjatyöhön Räpin kotiseutu: ylirajainen paikallisuus, mielikuvina ja kokemuksina Espoossa.

Pentti ja Eeva Lylyn rahastosta myönnettiin 20 000 euron apuraha FM Milla Juhoselle väitöskirjatyöhön Paikannimistö Helsingin sosiaalisen maantieteen rakentajana suomalaisessa rikoskirjallisuudessa sekä 10 000 euron apuraha FM Flóra Várkonyille väitöskirjatyöhön Toiseus ja rasismi 2010-luvun maahanmuuttoromaanin teemoina. Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän ja Riikka Pulkkisen Vieras.

Martti Haavion ja Aale Tynnin rahastosta jaetaan pääsääntöisesti joka toinen vuosi apuraha ensisijaisesti nuorelle kansanrunouden tai kirjallisuuden tutkijalle. Pentti ja Eeva Lylyn rahastosta jaetaan pääsääntöisesti joka toinen vuosi apurahoja suomalaisen kirjallisuuden tutkimukseen sellaisille nuorille tutkijoille, joilla on arvosana kotimaisen kirjallisuuden lisäksi myös suomen kielessä.

Apurahat julkistettiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuosikokouksessa 16.3.

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

14.6.2024 - Blogi

Kansatieteilijä Tyyni Vahterin Karjala

10.6.2024 - Uutiset 1

Miten Suomi asutettiin? Tuore historiateos kertoo Suomen rakentamisen tarinan Ylä-Savon asutushistoriasta käsin

4.6.2024 - Uutiset

SKS:n Finna yhdistää nyt Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto- ja kirjastoaineistot