Toripöytä, jolla on perunoita, kaaleja, sipuleita ja valkosipuleita.

Mitä söin tänään?

Kerro meille, mitä ruokaa ostit, teit ja söit perjantaina 21.4.2023. Pidä päiväkirjaa ruokaan liittyvistä valinnoistasi ja kokemuksistasi.

  • Mitä kaikkea söit ja joit ja mihin aikaan?
  • Kenen kanssa ruokailit ja millaisissa paikoissa?
  • Mitä ruokia, juomia ja raaka-aineita ostit ja mitkä asiat vaikuttivat juuri näiden tuotteiden valintaan?
  • Mitä ruokia valmistit itse ja kenen kanssa, käytitkö apuna reseptejä?
  • Millaisia havaintoja, ajatuksia ja tunteita ruoka sinussa tuona päivänä herätti?
  • Millaisia tuotteita suosit, millaisia vältit?
  • Tuliko ruokateema vastaan päivän mediatarjonnassa tai keskustelitko ruoasta jonkun kanssa?
  • Mitä muuta haluat ruokapäivästäsi kertoa?

Kuvaa ruokaan liittyviä valintojasi ja kokemuksiasi mahdollisimman kattavasti ja samalla henkilökohtaisesti. Ruokailuja pohtiessasi voit ottaa huomioon myös juomat. Voit liittää kirjoitukseesi myös valokuvia.

Jos osallistuit Mitä söin tänään? -keruuseen myös vuonna 2013, mainitse se vastauksesi alussa. Halutessasi voit pohtia, onko jokin asia muuttunut syömisessäsi kymmenessä vuodessa. Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesi mahdolliseen jatkohaastatteluun aiheesta.

Toivomme kirjoituksia kaikenikäisiltä. Kirjoitukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon.

Lähetä ruokapäiväkirjasi SKS:lle 12.5.2023 mennessä joko verkkolomakkeella tai postitse. Palkitsemme parhaat kirjoitukset syksyllä 2023. Ensimmäinen palkinto on 500 euroa. Lisäksi arvomme kaikkien vastanneiden kesken ruoka-aiheisia kirjoja. Ilmoitamme voittaneille henkilökohtaisesti.

Ruokapäiväkirjakeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Helsingin yliopisto ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö.

Lisätietoja:

SKS:n arkisto, puh.  0201 131 240, keruu@finlit.fi


Kuva: Tea Åvall