Asioi kirjastossa

Kuva: Gary Wornell
Kuva: Gary Wornell
Kirjasto sijaitsee SKS:n päärakennuksessa (Hallituskatu 1, Helsinki). Asiakas- ja lainauspalvelut ovat ensimmäisessä kerroksessa, avokokoelmat ja rauhalliset luku- ja työskentelypaikat pohjakerroksessa. Tervetuloa!

Yhteystiedot ja aukioloajatEsteettömyys

Asiakaspalvelua ja omatoimista asiointia 1. kerroksessa

Asiakaspalvelusta saat yleistä neuvontaa palveluistamme ja kokoelmistamme. Voit myös hoitaa lainaukseen liittyviä asioita henkilökunnan kanssa.

Omatoimista asiointia varten palvelu- ja asiointikerroksessa on

  • lainaus- ja palautusautomaatti
  • varatun ja varastosta tilatun aineiston noutohylly
  • monitoimilaite, jolla voit kopioida, tulostaa ja skannata
  • tietokone, jolla voit tehdä tiedonhakuja ja tarkistaa aineistojen sijaintitietoja SKS:n Finnasta.

Uusien kirjojen hyllyiltä löydät kirjaston kokoelmiin hankittuja uutuuksia. Uusia kirjoja saa kotilainaksi.

Uutuuslehtihyllyiltä löydät painettujen lehtien uusimmat numerot. Niitä voit lukea kirjastossa. Lehtien vanhempia numeroita saat myös kotilainaksi, lukuun ottamatta käsikirjastoon sijoitettuja lehtiä. E-lehtiä voit käyttää kaikilla kirjaston asiakaskoneilla.

Palvelu- ja asiointikerroksessa on pieni osa kirjaston avokokoelmista, mm. kotimaisen kaunokirjallisuuden käännökset sekä Kalevalan ja Kantelettaren suomenkieliset laitokset ja käännökset.

Avokokoelmat ja hiljaisen työskentelyn tilaa pohjakerroksessa

Pääosa avokokoelmista on sijoitettu pohjakerroksen rauhalliseen kirjastotilaan.  

Avokokoelmiin kuuluvat kirjallisuudentutkimuksen kokoelma ja kulttuurien tutkimuksen kokoelma. Kokoelmissa on sekä lainattavaa aineistoa että käsikirjastoon kuuluvia hakuteoksia ja bibliografioita. Teosten sijaintitiedot voit tarkistaa SKS:n Finnasta ja Helka-tietokannasta.  Molempien kokoelmien vanhaa aineistoa sekä muuta humanistista kirjallisuutta on varastoissa, joista aineiston saa käyttöön tilaamalla. Lue lisää kirjaston kokoelmista.

E-aineistoja pääset käyttämään asiakastietokoneilta tai kirjautumalla omalla laitteellasi SKS:n asiakasverkkoon.

Pohjakerroksessa on lainaus- ja palautusautomaatti sekä hiljaiseen työskentelyyn tarkoitettuja lukupaikkoja ja tietokoneita. Lue lisää luku- ja työskentelypaikoista.