Jäsenet

SKS:n kalenteri 2017. Kuva: Laura Tikkanen
SKS:n kalenteri 2017. Kuva: Laura Tikkanen, SKS
SKS on suomalaista kulttuuria tutkivia aloja yhdistävä tieteellinen seura sekä kulttuuriperinnön tuntemusta edistävä kulttuurijärjestö. SKS:n jäsenenä olet vaikuttamassa siihen, millaista kulttuuri- ja kulttuuriperintötyötä Suomessa tehdään.

Jäsenet

SKS:ssa on runsaat 2 300 jäsentä. Jäsenesityksen edellytyksenä on SKS:n jäsenen suosittelu, jonka jälkeen SKS:n hallitus hyväksyy tai hylkää esityksen.

Voit hakea jäsenyyttä lähettämällä sähköpostin SKS:n pääsihteerille Tuomas M. S. Lehtoselle (tuomas.lehtonen@finlit.fi). Pyydä myös suosittelijaasi olemaan yhteydessä pääsihteeriin.

Jäsenyydestä voit erota ilmoittamalla siitä SKS:aan sähköpostitse (sks@finlit.fi) tai puhelimitse (050 309 5130 Jaana Matilainen).

Jäsenkunnasta suurin osa on yliopistojen ja tutkimuslaitosten henkilökuntaa, tutkijoita ja opiskelijoita. Jäsenissä on paljon myös kirjailijoita, kääntäjiä, opettajia sekä kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjen toimijoita.

Jäsenet maksavat jäsenmaksun, joka on 35 euroa, opiskelijoilta, jatko-opiskelijoilta, työttömiltä ja eläkeläisiltä 20 euroa.

Kirjeenvaihtajajäsenet

SKS:lla on runsaat 200 kirjeenvaihtajajäsentä. Kirjeenvaihtajajäseniksi SKS:n valtuuskunta kutsuu hallituksen esityksestä suomalaisen kulttuurin, kulttuuriperinnön ja suomen kielen kansainvälisiä vaikuttajia ja tunnustettuja tutkijoita.

Kunniajäsenet

SKS:lla on myös kunniajäseniä. Kunniajäsenet kutsuu vuosikokous valtuuskunnan esityksestä.

SKS:n jäsenenä

 • saat SKS:n julkaisuja 30 %:n alennuksella SKS:n verkkokirjakaupasta ja Tiedekirjan myymälästä, ks. ohje
 • saat 25 %:n alennuksen Tiedekirjan myymälästä myös useiden muiden tieteellisten seurojen julkaisuista
 • saat jäsenlahjan vuosittain
 • saat toiminta-alustan erilaisten tieteellisten ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen
 • saat ensimmäisenä tietoa SKS:n tapahtumista, joista monia voit seurata myös verkossa
 • voit osallistua SKS:n erityisesti jäsenilleen tarjoamiin yhteistyöhankkeisiin: esimerkiksi Kivi-talkoissa Kiven teoksia kirjoitettiin tekstitiedostoiksi alkuperäisaineiston digitaalisten kuvien pohjalta
 • voit tukea SKS:n toimintaa ja tavoitteita ohjaamalla merkkipäiväsi huomionosoitukset SKS:lle.

Seuraa SKS:aa

 1. Tilaa SKS:n jäsenten uutiskirje sähköpostitse: tiedotus@finlit.fi.
  Uutiskirjeessä kerromme SKS:n uutisia ja tiedotamme aineistoistamme, palveluistamme, julkaisuistamme ja tilaisuuksistamme. Lisäksi tarjoamme jäsenillemme vaihtuvia etuja SKS:n julkaisuista ja erilaisista kulttuuritapahtumista.
 2. Tilaa muita SKS:n uutiskirjeitä.
 3. Tule mukaan keskustelemaan ja kommentoimaan SKS:n blogiin Vähäisiä lisiä – kirjoituksia kulttuurista, tutkimuksesta ja kulttuuriperinnöstä.
 4. Löydä SKS myös muista sosiaalisen median kanavista.

Osoitteenmuutokset: Muuta tietojasi

Tiedustelut: sks@finlit.fi, p. 0201 131 231