Työnantajana ja harjoittelupaikkana

SKS:ssa työskentelee noin 80 asiantuntijaa ja osaajaa.

Hae harjoittelupaikkaa SKS:sta!

Harjoittelupaikka SKS:ssa tarjoaa mahdollisuuden olla mukana monitieteisessä yhteisössä, osana perinteikästä tutkimus- ja kulttuurilaitosta.

Korkeakouluharjoittelu

SKS tarjoaa vuosittain harjoittelupaikkoja esimerkiksi folkloristiikan, kirjallisuuden, suomen kielen ja historian alojen opiskelijoille. He työskentelevät arkistossa, kirjastossa, tiedekustantamossa sekä tutkimusosastolla.

SKS:n osastot ja yksiköt julkaisevat seuraavan vuoden harjoittelupaikkailmoituksensa Aarresaaressa aina edeltävän vuoden joulukuussa.

Ensisijaisesti haemme harjoittelijoita, jotka saavat harjoittelutukea. Muista siis mainita omassa hakemuksessasi, millaista ja minkä suuruista harjoittelutukea olet mahdollisesti saanut tai hakemassa ja millaisia harjoittelukäytäntöjä ylipistollasi on.

SKS:ssa olleet harjoittelijat ovat työllistyneet hyvin muistiorganisaatioiden, tutkimuksen ja kulttuurin aloille.

Jos olet kiinnostunut, seuraa siis Aarresaarta ja hae harjoittelijaksi!

Muu harjoittelu

Myös kirjallisuuden vientikeskus FILIssä on vuosittain harjoittelijoita. He tulevat ulkomaisista yliopistoista, ja haku hoidetaan Opetushallituksen kautta.

SKS:ssa on jonkin verran myös muita kuin korkeakouluharjoittelijoita. Näitä SKS hakee jättämällä hakuilmoituksen ammattikorkeakoulujen työnvälitys- ja tietopalveluun.

Kesätyö

SKS:n asiakaspalvelu on kiinni heinäkuun ajan. SKS ei rekrytoi kesätyöntekijöitä.

Hae työpaikkaa SKS:sta!

Yhteistä SKS:n työntekijöille on työn sisällön syvällinen tunteminen ja vahva ammatillinen osaaminen.

Osoita työpaikkaa koskeva tiedustelusi hallinto- ja talousjohtajalle ja osastokohtainen tiedustelu tarkoittamasi osaston johtajalle.

Avoimista työpaikoista ilmoitamme SKS:n verkkosivuilla sekä tapauskohtaisesti myös muualla.

SKS työpaikkana

Tyypillisiä työtehtäviä SKS:ssa ovat

  • arkistotehtävät (arkistotutkija, arkistoamanuenssi)
  • kirjastonhoitajan, informaatikon ja kirjastosihteerin tehtävät
  • kustannustoimittajan tehtävät
  • Suomen kirjallisuuden vientiin liittyvät tehtävät
  • tutkimusprojekteihin liittyvät tutkijan tehtävät.

Lisäksi SKS:ssa on viestinnän, tietohallinnon sekä yleis-, talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviä.

Työntekijöiden pätevyysvaatimukset vaihtelevat tehtävien mukaan. SKS:n keskeisaloja vastaavasti huomattava osa työntekijöistä on kielen, kirjallisuuden tai perinteentutkimuksen asiantuntijoita. Suurin osa työntekijöistä on suorittanut akateemisen tutkinnon.

SKS:n toimitilat sijaitsevat pääosin Helsingin Kruununhaassa, SKS:n päärakennuksessa (Hallituskatu 1) ja sen läheisyydessä. SKS:n arkiston Joensuun toimipiste sijaitsee samassa rakennuksessa Joensuun maakunta-arkiston kanssa.