Tarton tutkijaresidenssi

Kuva: Kirsi Kukkonen, SKS
Työskentelypaikka tutkijoille ja kulttuurialan toimijoille historiallisessa yliopistokaupungissa

 

Haku SKS:n tutkijaresidenssiin kaudelle 1.9.2019–31.8.2020 on käynnissä. Hakemusten tulee olla perillä perjantaina 3.5.2019.

Tutkijaresidenssi on kahden huoneen asunto Tarton keskustassa, lähellä Eesti Kirjandusmuuseumia ja yliopistoa. Se myönnetään yhdelle hakijalle kerrallaan, mutta tilapäisesti sinne voi majoittua 1-4 henkeä. Asuminen on residenssipaikan saaneelle maksutonta.

Residenssipaikkaa voi hakea jaksolle, jonka pituus on yhdestä viikosta kolmeen kuukauteen. Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi työskentelyjakson työsuunnitelma, haettu ajanjakso (myös vaihtoehtoiset ajankohdat) sekä perustelut sille, kuinka Tartossa oleskelu tukee työn toteutumista. Hakemukseen liitetään CV.

Hakemus lähetetään yhtenä pdf-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen sks@finlit.fi. Nimeä hakemus: Hakijan sukunimi_Tartto.

Seuran tutkimusvaliokunta tekee päätöksen toukokuun loppuun mennessä.

Tietosuoja SKS:n työskentelytilojen hakijoille.

Tiedustelut: Ilona Pikkanen, ilona.pikkanen@finlit.fi

 

 

 

**

Residenssin kuvaus:

Työskentelypaikka tutkijoille ja kulttuurialan toimijoille historiallisessa yliopistokaupungissa

Tarton tutkijaresidenssi on tarkoitettu ensisijaisesti humanististen ja yhteiskunnallisten alojen tutkijoille, jotka tekevät Tarttoon liittyvää tutkimustyötä tai tarvitsevat kirjallisten töiden tekemisen rauhaisaa työskentelypaikkaa. Residenssipaikkaa voivat hakea myös Tarttoon työskentelemään lähtevät kulttuurialan toimijat.

Tutkijaresidenssi on kahden huoneen asunto Tarton keskustassa, lähellä Eesti Kirjandusmuuseumia ja yliopistoa.Se myönnetään yhdelle hakijalle kerrallaan, mutta tilapäisesti sinne voi majoittua 1-4 henkeä.  Asuminen on residenssipaikan saaneelle maksutonta.

Residenssikausien pituus vaihtelee muutamasta päivästä useampaan kuukauteen. Residenssi on maksuton.