Tutkijaksi SKS:aan

SKS:n tutkimusosaston monitieteisessä tutkimusyhteisössä Ritarihuoneella työskentelee perinteen-, kielen- ja kirjallisuudentutkijoita, historioitsijoita, uskontotieteilijöitä sekä etnomusikologeja projekti- ja apurahatutkijoina.

Työtilahaku kaudelle 1.9.2017–31.8.2018 on toukokuussa 2017. 

Voit hakea työpistettä tutkimusosastolta joko yksittäisenä tutkijana (väitöskirjatekijänä tai post doc -vaiheessa) tai tutkimushankkeen jäsenenä. Tarjoamme monitieteisen, keskustelevan tutkijayhteisön ja mahdollisuuden osallistua SKS:n tutkijaseminaariin ja muihin tapahtumiin, tutkimuspalveluja SKS:n arkistoissa ja kirjastossa sekä hallinnollista asiantuntija-apua esimerkiksi rahoituksen hakemisessa.

Haettavana olevat työtilat sijaitsevat Helsingin keskustassa Ritarihuoneella. Tutkijan käytössä on työpiste sekä verkkoyhteys. Tutkijapaikat ovat tutkijoille maksuttomia, ellei tutkija ole saanut tilakustannuksia varten rahoitusta apurahan tai hankkeen yhteydessä.

Valinnassa käytettävät periaatteet:

  • Tutkimushanke on korkeatasoinen ja SKS:n kannalta merkittävä.
  • Tutkimuksen aihe tai metodit vahvistavat ja monipuolistavat tutkimusosastoa.
  • Tutkimushanke kytkeytyy SKS:n arkistoaineistoihin tai tutkimusteemoihin.
  • Tutkijalla on voimassa oleva rahoituspäätös; rahoitukseen mahdollisesti liittyvä korvaus työtiloista otetaan huomioon mutta ei ole ratkaiseva kriteeri.

Tutustu SKS:ssa tällä hetkellä työskenteleviin tutkijoihin.

Lisätietoja projektipäällikkö Ilona Pikkanen, ilona.pikkanen[at]finlit.fi