Keskustelemuksia: Nationalistinen ruokaperinne

Suomalaista ruokakulttuuria on alettu rakentaa 1800-luvulla kansallisuusaatteen innoittamana. Millaista on ollut nationalistinen ruokaperinne? Millaisia merkityksiä on riisipiirakalla? Miten lypsykone muutti maailmaa? Keskustelemuksien 2. kauden 2. jakson vieraina ovat folkloristiikan post doc -tutkija Heidi Henriikka Mäkelä ja dosentti Taija Kaarlenkaski.

Kuuntele jakso alta tai Spotify, Anchor, Apple Podcasts tai Google Podcasts -alustalta:

Keskustelemuksia

Keskustelemuksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcast, jossa matkustetaan menneestä nykyisyyteen SKS:n kiehtovien aineistojen ja julkaisujen siivittämänä. Vesa Kyllösen vieraina on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka pureutuvat ikivanhoihin ja ihan uusiin kulttuurin, kirjallisuuden, kielen ja historian kysymyksiin. Sarja sopii kaikille kulttuuriperinnöstä ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Uutiset ja puheenaiheet

28.5.2025 - Blogi

Nälkää, puutetta ja kirjallisuuden voimaa. Toivo Pekkasen Lapsuuteni (1953) tutkimusosaston lukupiirissä

Pieniä tyttöjä teltan oven suulla leirillä 1964. Taustalla roikkuu vaatteita narulla.
28.5.2025 - Uutiset

Vesileikkejä, ihastumisia ja sulaa voita näkkileivällä – kesäleireiltä jäi ikuisia muistoja

27.5.2025 - Uutiset 2

Kirjesampo avaa ainutlaatuisen näkymän 1800-luvun suomalaisiin kirjekokoelmiin