Keskustelemuksia: Tieteellisen erikoiskirjaston merkitys

Tieteelliset erikoiskirjastot elävät ja uudistuvat oppialojensa kanssa. Miten muutokset tieteen tekemisessä heijastuvat kirjastojen toimintaan? Millainen on tutkijan ja kirjastoammattilaisen suhde? 191-vuotiaan SKS:n kirjaston juhlaseminaarissa marraskuussa 2022 keskusteltiin tieteellisten erikoiskirjastojen merkityksestä tutkijoille. Vieraina Keskustelemuksien 2. kauden 7. jaksossa ovat Työväenliikkeen kirjaston johtaja Tuija Siimes sekä Päivystävä folkloristi -kollektiivin jäsen Tuukka Karlsson.

Kuuntele jakso alta tai Spotify, Anchor, Apple Podcasts tai Google Podcasts -alustalta:

Keskustelemuksia

Keskustelemuksia on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran podcast, jossa matkustetaan menneestä nykyisyyteen SKS:n kiehtovien aineistojen ja julkaisujen siivittämänä. Vesa Kyllösen vieraina on tutkijoita ja oman alansa asiantuntijoita, jotka pureutuvat ikivanhoihin ja ihan uusiin kulttuurin, kirjallisuuden, kielen ja historian kysymyksiin. Sarja sopii kaikille kulttuuriperinnöstä ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Uutiset ja puheenaiheet

25.6.2024 - Uutiset

Uusi kokoomateos tutkii Suomen ja Namibian suhteen pitkää historiaa antikolonialistisesta näkökulmasta

21.6.2024 - Uutiset

Uutuuskirja: Nykyisin suositut naisten elämäkerrat ovat jatkumoa jo 1700-luvulla kerrotuille varhaisten naisten tarinoille

Placeholder image
20.6.2024 - Blogi

Tekstit meissä ja ympärillämme