Iloa, aurinkoa ja kavereita – vai sadetta ja koti-ikävää? Kerro kesäleirimuistosi SKS:lle

Onko sinulla muistoja kesäsiirtolasta tai kesäleiriltä? Nyt haluamme kerätä niitä talteen kaikenikäisiltä leireille osallistuneilta, samoin heidän läheisiltään.

Sekä kunnallisia että yksityisiä kesäsiirtoloita oli täydessä toiminnassa jo Suomen itsenäistyessä. Sotien jälkeisenä aikana toiminta muuttui lakisääteiseksi. Vielä 1960-luvulla kaupunkilaislapset saattoivat viettää kesäsiirtoloissa kuukausia. Leirit ovat sittemmin lyhentyneet, mutta järjestäjien kirjo on laaja. Ikimuistoisia kokemuksia tarjoavat kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja yritykset. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura haluaa nyt kuulla, millaisia nämä muistot ovat kokijoiden itsensä kertomina.

Voit kirjoittaa SKS:lle vapaasti ja omalla tyylilläsi. Kerro esimerkiksi siitä, miten leiriin valmistauduttiin ja miten sinne mentiin. Millainen oli tyypillinen päiväohjelma? Entä mikä puuha oli hauskinta ja mikä ikävintä? Kerro jostakin erityisesti mieleen jääneestä päivästä tai tapahtumasta. Voit muistella myös leirin kavereita ja sosiaalisia suhteita. Tai jos olet ollut kesäsiirtolassa tai kesäleireillä töissä, kirjoita millainen kokemus se oli.

SKS järjestää Kesäleirimuistot-muistitietokeruun 15.8.2023–15.3.2024. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2024 ja arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Keruusta kertoo lisää

Keruut

Arkisto

+358 201 131 240

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

14.6.2024 - Blogi

Kansatieteilijä Tyyni Vahterin Karjala

10.6.2024 - Uutiset 1

Miten Suomi asutettiin? Tuore historiateos kertoo Suomen rakentamisen tarinan Ylä-Savon asutushistoriasta käsin

4.6.2024 - Uutiset

SKS:n Finna yhdistää nyt Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto- ja kirjastoaineistot