PhD Kaisa Kaakinen SKS:n viestintäjohtajaksi

Kaisa Kaakinen on laaja-alainen humanisti ja tiedeviestinnän ammattilainen, jolla on vankka kokemus monitieteisen tutkimusorganisaation viestinnän kehittämisestä.
Tulevassa tehtävässään viestintäjohtajana Kaakinen johtaa SKS:n pääsihteerin alaisuudessa SKS:n sisäistä ja ulkoista viestintää ja vastaa tiedeviestinnästä, yleisötyöstä, sidosryhmätoiminnasta, oppilaitosyhteistyöstä sekä SKS:n brändistä ja näkyvyydestä. Hän on myös SKS:n johtoryhmän jäsen.
Kaakinen siirtyy SKS:aan Helsingin yliopiston tutkijakollegiumista, jossa hän on työskennellyt tutkimuskoordinaattorina ja vastannut kollegiumin sisäisen ja ulkoisen viestinnän sekä tapahtumatoiminnan suunnittelusta ja tutkijoiden monitieteisen yhteistyön kehittämisestä. Kaakisen laajat verkostot ulottuvat suomalaisen ja kansainvälisen tutkimuskentän lisäksi myös suomalaiseen kulttuurikenttään hänen toimittuaan kirjallisuus- ja kulttuurijärjestö Nuoren Voiman Liiton hallituksessa, jossa hän kehitti erityisesti kirjallisuusvientiin liittyviä projekteja.
Kaakinen on koulutukseltaan kirjallisuudentutkija, ja hän on väitellyt vertailevan kirjallisuustieteen tohtoriksi Cornellin yliopistossa Yhdysvalloissa vuonna 2013. Hän on toiminut yleisen kirjallisuustieteen postdoc-tutkijana ja yliopisto-opettajana Turun yliopistossa ja syksyllä 2017 myös tutkijana SKS:n tutkimusosastolla. Kaakisen tutkimusjulkaisut käsittelevät kirjallisuudentutkimuksen ja historian risteyskohtia, ja hän on pureutunut niissä erityisesti kaunokirjallisuuden rooliin kulttuurisen muistin prosesseissa sekä kirjallisuuden vastaanottoon.
”SKS on ainutlaatuinen humanistisen asiantuntemuksen alusta. Olen erittäin iloinen päästessäni kehittämään sen mahdollistamaa vuorovaikutusta ja edistämään historialliseen ja kulttuuriseen tietoon perustuvaa kulttuurista ymmärrystä. SKS:ssa tehtävä työ tekee näkyväksi historian ja kulttuuriperinnön monimuotoisuuden, jonka ymmärtäminen on erityisen olennaista arvaamattomasti muuttuvassa nykymaailmassa. Haluan kehittää SKS:ssa näkemyksellistä viestintää, joka tekee oikeutta SKS:n keskeisalojen sisältöjen monitahoisuudelle ja saattaa samalla uusia sukupolvia ja yleisöjä elävän kulttuuriperinnön ja sivistyksen äärelle,” toteaa Kaakinen.