Uusia tarinoita valkokankaalle – Suomen suurin käsikirjoituskilpailu käynnistyy 

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran järjestämä käsikirjoituskilpailu pyrkii sekä helpottamaan elokuva-alan tiukkaa taloustilannetta että houkuttelemaan uusia kykyjä käsikirjoittamisen pariin. Kilpailu toteutetaan merkittävällä yksityisellä lahjoituksella. Pääpalkinnon arvo on 45 000 euroa, ja palkintojen yhteisarvo 100 000 euroa.  

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura käynnistää Valkokangas-käsikirjoituskilpailun, joka on avoin kaikille käsikirjoittajille, olivatpa he kokeneita ammattilaisia tai uusia kykyjä. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi ja se koostuu kahdesta vaiheesta: nimettömänä toteutettavasta esikarsinnasta ja viiden parhaan jatkoon valitun loppukilpailusta.  

Lähetettävien käsikirjoitusten tulee olla uusia, aiemmin esittelemättömiä ja suomenkielisiä. Kilpailun tavoitteena on löytää kotimaisilla resursseilla toteutettavissa olevia fiktiivisiä elokuvia. Kilpailuehdotukset tulee lähettää 9.9.2024 mennessä. 

”Käsikirjoitus on elokuvanteon kivijalka, jonka päälle kaikki rakentuu. Siksi on erityisen upeaa, että tällainen kilpailu järjestetään. Sen hienouksiin kuuluu myös jatkuvuus, kilpailu tullaan järjestämään joka toinen vuosi seuraavan kymmenen vuoden ajan”, kertoo tuomariston puheenjohtaja, tuottaja Rimbo Salomaa. 

”Toivon, että kilpailuun saadaan kunnianhimoisia hankkeita, joiden toteutuessa lopputuloksista pääsee nauttimaan koko suomalainen katsojakunta. Niin kuin hyvästä kilpailusta aina, tästä tulee todella jännittävää!”, iloitsee Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry Sunklon toiminnanjohtaja Outi Mäkinen.

Kilpailutöitä arvioi esiraati sekä seitsenhenkinen tuomaristo, joka koostuu elokuva-alan ja kirjoittamisen ammattilaisista.

”Elokuva-ala ei ole kohdannut viime aikoina rahoituksen puolelta hyviä uutisia, joten merkittävällä yksityisellä lahjoituksella toteutettu kilpailu on siinäkin suhteessa erittäin tervetullut ja positiivinen piristysruiske koko alalle”, toteaa Rimbo Salomaa.  

Lisätietoja

Kim Väisänen

Valkokangas-kilpailun koordinaattori

+358 50 585 2885

Kati Mikkola

viestintäjohtaja

Hallinto- ja talousosasto

+358 50 598 7501

Lue lisää Katista

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

21.6.2024 - Uutiset

Uutuuskirja: Nykyisin suositut naisten elämäkerrat ovat jatkumoa jo 1700-luvulla kerrotuille varhaisten naisten tarinoille

Placeholder image
20.6.2024 - Blogi

Tekstit meissä ja ympärillämme

19.6.2024 - Uutiset

Lisää valokuvaajia Kansallisbiografiaan