Millaisia ystäviä sinulla on? – Kerro SKS:lle kokemuksistasi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Väestöliitto käynnistävät ystävänpäivänä 14.2.2025 Mistä tunnet sä ystävän? -muistitietokeruun, joka kutsuu kaiken ikäisiä kirjoittamaan omista ystävyyteen liittyvistä kokemuksistaan.

Sanotaan, että hädässä ystävä tunnetaan. Monille ihmisille ystävät ovatkin tärkeitä, ja ystävän tuki voi olla korvaamatonta. Ystävyydestä puhutaan erilaisin sanoin: puhutaan bestiksistä, tosiystävistä, läheisistä ystävistä tai ihan vain kavereista. Ystävyyksiä on monenlaisia, ja teemme ystäviemme kanssa erilaisia asioita. Osa suhteista hiipuu tai rikkoutuu, mutta merkitykselliset ystävyyssuhteet voivat jatkua läpi elämän.

Kerro meille ajatuksiasi ja kokemuksiasi ystävyydestä. Millaisia ystäviä sinulla on? Miten pidätte yhteyttä ja miten vietätte aikaa yhdessä? Mikä teitä yhdistää? Jos sinulla ei ole yhtään ystävää, onko aina ollut näin? Entä miten ystävyyssuhteesi ovat muuttuneet elämän mittaan?

Voit myös kertoa jostain tietystä ystävyyssuhteesta tai kuvata jonkin ystävyyssuhteen kaaren. Miten ystävyyssuhde alkoi? Millaisia vaiheita tai tunteita suhteeseen on sisältynyt? Jos suhde päättyi, miten tai miksi niin tapahtui?

Mistä tunnet sä ystävän? -muistitietokeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Väestöliitto. Vastausaikaa on 15.8.2025 saakka. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon ja Tietoarkistoon. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2026 ja arvomme kaikkien kirjoituksensa lähettäneiden kesken kirjapalkintoja.

Keruusta kertoo lisää

Keruut

Arkisto

+358 201 131 240

Mitä mieltä olit tästä jutusta?

Kiitos vastauksestasi!
Kiitos vastauksestasi.

Mitä mieltä olit tästä jutusta – Herättää kysymyksiä

Kerro meille ajatuksistasi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Kiitos vastauksestasi

Uutiset ja puheenaiheet

17.3.2025 - Uutiset

SKS jakoi apurahoja

17.3.2025 - Uutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kunniajäseneksi

Placeholder image
14.3.2025 - Blogi

Lähestymistapoja kirjallisuuteen